Ο Γιώργος Βαρεμένος για τον Καπνικό Σταθμό Αγρινίου

Την επίσκεψη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανού στον Καπνικό Σταθμό Αγρινίου σχολιάζει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος, υπενθυμίζοντας την πρότασή του να υπάρξει στο σχέδιο της αξιοποίησή του η εμπλοκή του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να αποκτήσει εντονότερη παρουσία στην περιοχή.

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Βαρεμένου:
Από το 2018 είχα συμφωνήσει με την ηγεσία το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρηση των κτιρίων του Καπνικού Σταθμού Αγρινίου, με σκοπό την δημιουργία ενός πολυχώρου, που θα συστέγαζε και Μουσείο Καπνού. Μετά από συνάντηση με την τότε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο της, είχε συμφωνηθεί η συνέργεια και του Πανεπιστημίου στο όλο project και δεν πρέπει να συνεχίσει ο γάτος να κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια των κτιρίων του Καπνικού Σταθμού για να γίνει κατανοητό για ποιόν ακριβώς λόγο επιδίωκα και την εμπλοκή του Πανεπιστημίου, μαζί με το Δήμο και την Αρχαιολογική Εταιρεία.

Η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού με τον δήμαρχο Αγρινίου στον χώρο των κτιρίων, πρέπει να δώσει το έναυσμα για την υλοποίηση του έργου, που θα είναι μία πολιτιστική και όχι μόνον προίκα, τόσο για την πόλη του Αγρινίου, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Είναι προφανές ότι ούτε δια της αφαίρεσης (π.χ. Πανεπιστημιακών Τμημάτων) ούτε δια της διαίρεσης δυνάμεων, μπορεί να γίνει κάτι απαραίτητο για τον τόπο σε καιρούς χαλεπούς.