Ζητούν συνεδρίαση για την ενεργειακή κοινότητα

Σχεδόν ταυτόχρονα με την αναγγελία της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού στο Μεσολόγγι, για να ανακοινώσει την παραχώρηση του χώρου, που ζητούν οι ΤΟΕΒ της περιοχής και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να εγκατασταθεί το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο της ενεργειακής κοινότητας που έχουν στα σκαριά, η ελάσσονα αντιπολίτευση του Δήμου Μεσολογγίου, η «Συμμαχία για το Μέλλον» ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό καθώς επίσης και για την «Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου» και του «Φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΥΑΜ».

Όπως αναφέρουν στο αίτημά τους οι : Παντελής Σκαρμούτσος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Νούλας τα θέματα αυτά αφορούν άμεσα την επιβίωση των παραπάνω νομικών προσώπων και την μείωση του λειτουργικού κόστους του δήμου, ενώ είναι αλληλοσυνδεόμενα και πρέπει να συζητηθούν ταυτόχρονα. Μάλιστα αναφορικά με την ενεργειακή κοινότητα του Δήμου Μεσολογγίου σημειώνουν ότι «τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, τα προγράμματα χρηματοδότησης τελειώνουν και δεν θα πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία».

Η Δημοτική Αρχή μετά την ακύρωση της Αποκεντρωμένης για το «κτήμα Πετούνη» αναζήτησε χώρο στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Οινιαδών. Εκεί όμως προσκρούει στην αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κατοχής που γνωμοδότησε αρνητικά για την παραχώρηση των κτημάτων της Κοινότητας. Την ίδια ώρα και ο ΤΟΕΒ της Κατοχής, όπως και οι υπόλοιποι ΤΟΕΒ της περιοχής τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της συνεργασίας με την Περιφέρεια για την Ενεργειακή Κοινότητα. Είναι δεδομένο πλέον πως ο Δήμος Μεσολογγίου καλείται να βρει λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει και να «τρέξει» το project της δικής του ενεργειακής κοινότητας.