Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια δύο μεγάλες οδικές παρεμβάσεις στο Ορεινό Θέρμο

Η βελτίωση δρόμου Τριανταφυλλέικα – Αμπέλια και η βελτίωση δρόμου Μελίγκοβα – Αμβρακία

Στις 2 και 8 Απριλίου αντίστοιχα δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δύο σημαντικά οδικά έργα για το Δήμο Θέρμου : η βελτίωση δρόμου Μελίγκοβα – Αμβρακία και η βελτίωση δρόμου Τριανταφυλλέικα – Αμπέλια (τμήμα Συκιές – διασταύρωση προς Κούρβουλα). Πρόκειται για δύο έργα με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ το καθένα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τα δύο έργα οι πιστώσεις τους είχαν εγκριθεί από τα τέλη του 2018 και είχαν μεταβιβαστεί από το Υπουργείο Υποδομών στο Δήμο Θέρμου. Ωστόσο με αντίστοιχες αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή ανακλήθηκαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις και οι πιστώσεις για την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων μεταβιβάζονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο λόγος είναι το γεγονός ότι ο δήμος Θέρμου μη έχοντας οργανωμένη τεχνική υπηρεσία (υποστηρίζεται από το δήμο Αγρινίου) αδυνατεί να προχωρήσει στη δημοπράτηση και εκτέλεση των έργων. Κατόπιν συνεννόησης του δήμου Θέρμου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια ανέλαβε πλέον να προωθήσει τα συγκεκριμένα οδικά έργα και τώρα ήρθε η ώρα της δημοπράτησης…

«Βελτίωση δρόμου Τριανταφυλλέικα – Αμπέλια (τμήμα Συκιές – Διασταύρωση προς Κούρβουλα)»

Πρόκειται για έργο που πρέπει να εκτελεστεί για τη βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ορεινής περιοχής του Δήμου Θέρμου. Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου βελτιώνεται τμήμα του δρόμου σύνδεσης της Κοινότητας Κοκκινόβρυσης του Δήμου Θέρμου με την έδρα του Δήμου, το Θέρμο, και κατ΄ επέκταση με τα αστικά κέντρα και το εθνικό οδικό σύστημα μεταφορών. Ο εν λόγω δρόμος αποτελεί τμήμα της 54ης Επαρχιακής Οδού Αιτωλοακαρνανίας (Τριανταφυλλέικα – Αμπέλια – Κοκκινόβρυση – όρια Νομού). Στο έργο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις βελτίωσης – ασφαλτόστρωσης του οδικού άξονα σε μήκος περί τα 1,10 χμ., οι οποίες συνίστανται σε χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης της υπάρχουσας χωμάτινης οδού, κατασκευή τάφρου και τεχνικών έργων απορροής ομβρίων και τοίχων αντιστήριξης, επένδυση τάφρου, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση μέσου πλάτους έξι και μισό μέτρων και οριζόντια και κάθετη σήμανση.

«Βελτίωση δρόμου Μελίγκοβα – Αμβρακία Δήμου Θέρμου»

Πρόκειται για έργο που πρέπει να εκτελεστεί για τη βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ορεινής περιοχής του Δήμου Θέρμου. Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου βελτιώνεται τμήμα του δρόμου σύνδεσης των Κοινοτήτων Αργυρού-Πηγαδίου, Αμβρακιάς και Μελίγκοβας του Δήμου Θέρμου με την έδρα του Δήμου, το Θέρμο, και κατ΄ επέκταση με τα αστικά κέντρα και το εθνικό οδικό σύστημα μεταφορών. Ο εν λόγω δρόμος αποτελεί τμήμα της 55ης Επαρχιακής Οδού Αιτωλοακαρνανίας (Τριανταφυλλέικα – Μελίγκοβα, Αμβρακιά, Αργυρό Πηγάδι).

Στο έργο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις βελτίωσης – ασφαλτόστρωσης του οδικού άξονα σε μήκος περί τα 1,10 χμ., οι οποίες συνίστανται σε χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης της υπάρχουσας χωμάτινης οδού, κατασκευή τάφρου και τεχνικών έργων απορροής ομβρίων και τοίχων αντιστήριξης, επένδυση τάφρου, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση μέσου πλάτους έξι και μισό μέτρων και οριζόντια και κάθετη σήμανση.