Αιτωλοακαρνανία : “Σκανδαλιστικά” σταθερή σε αριθμούς η εξέλιξη της πανδημίας

Επί τρεις εβδομάδες, μετά την αυστηροποίηση του lockdown στις αρχές Μαρτίου, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφεται στην Αιτωλοακαρνανία σε εβδομαδιαία βάση παραμένει “σκανδαλιστικά” σταθερός και υψηλός για τα δεδομένα της περιοχής από την έναρξη της πανδημίας.

Την εβδομάδα που πέρασε (22 έως 28 Μαρτίου) στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ 161 νέα κρούσματα, όταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα είχαν εντοπιστεί 158 νέα κρούσματα. Ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχαν εντοπιστεί στην Αιτωλοακαρνανία 147 νέα κρούσματα (από 8 έως 14 Μαρτίου). Οι καταγραφές αυτού του διαστήματος είναι ελαφρώς μικρότερες από την καταγραφή της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου (1 έως 7/3), όταν αποφασίστηκε η ένταξη της Αιτωλοακαρνανίας στο “βαθύ κόκκινο” του υγειονομικού χάρτη, καθώς τότε είχαν εντοπιστεί στην Αιτωλοακαρνανία 190 νέα κρούσματα.

Είναι εμφανές όμως ότι υπάρχει μια σταθερροποίηση των κρουσμάτων στα 150 με 160 σε εβδομαδιαία βάση, κάτι που μεταφράζεται σε ένα μέσο όρο περί τα 20 με 22 νέα κρούσματα ημερησίως.