Αλλού η λογική, αλλά η καρδιά τους με τον Παπανικολάου

Σωστή φυσικά, αναμενόμενη και αυτονόητη, η στάση των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου στο θέμα της μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ κτλ γιατί μιλάμε για ανθρώπους που σε πολλές περιπτώσεις δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για πάνω από μια δεκαετία.

Στο ζήτημα όμως των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία, υπήρξε μια μικρή διαφοροποίηση. Ο Τίμος Παπανικολάου από τη Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι θα έπρεπε να αυτοί οι άνθρωποι να μονιμοποιηθούν αφού εξυπηρετούν με τη δουλειά τους πάγιες ανάγκες των Δήμων. Στο ίδιο πνεύμα αλλά με περισσότερο ρεαλισμό και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, αλλά και ο Ηλ. Παπαχρήστος από το «Αγρίνιο Μπορείς» τόνισαν ότι υπάρχουν και νομικά θέματα που δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο για προγράμματα σαν την κοινωφελή εργασία. Αμφότεροι μάλιστα είπαν χαρακτηριστικά ότι η καρδιά τους είναι με τον Παπανικολάου, δηλαδή θα ήθελαν τη μονιμοποίηση των εργαζομένων.

Πάντως ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι εκπρόσωποι άλλοι πολιτικών χώρων «έρχονται» στις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ.