Αιτωλοακαρνανία : Ενδείξεις αποκλιμάκωσης, με χαλάρωση και “βαθύ κόκκινο”

Η “χαλάρωση” του lockdown συνοδεύεται πλέον από ενδείξεις μικρής αποκλιμάκωσης της εξέλιξης της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία. Την εβδομάδα που πέρασε (29/3 – 4/4) στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν 117 νέα κρούσματα, όταν τις προηγούμενες εβδομάδες τα νέα κρούσματα ήταν σε εβδομαδιαιία βάση από 150 και πάνω.

Βεβαίως αυτή η μικρή αποκλιμάκωση δεν είναι ακόμη αρκετή, ώστε να βγει η Αιτωλοακαρνανία από τα “βαθύ κόκκινο” του υγειονομικού χάρτη. Και αυτό γιατί, ως φαίνεται, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων παραμένει ακόμη σημαντικός. Μολαταύτα ήδη στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν και εκτιμήσεις πως η περιοχή θα μπορούσε να βγεί από το “βαθύ κόκκινο”. Πάντως επί του παρόντος, η Αιτωλοακαρνανία αν και στο “βαθύ κόκκινο” ακολουθεί τα μέτρα χαλάρωσης της υπόλοιπης Ελλάδας, χωρίς να παρθούν για την περιοχή μέτρα, όπως η μη επαναλειτουργία του λιανεμπορίου που αποφασίστηκε για περιοχές, όπως η Κοζάνη, η Αχαΐα, η Θεσσαλονίκη.

Σχεδόν 700 νέα κρούσματα το Μάρτιο

Ο Μάρτιος από την άλλη ήταν με διαφορά ο χειρότερος μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία, αφού συνολικά στη διάρκειά του καταγράφηκαν 697 νέα κρούσματα, κάτι που μεταφράζεται σε ένα μέσο όρο περί 22 νέα κρούσματα ημερησίως.