Στο δια ταύτα Πολάκης

«Δεν θεωρώ ότι η Ν.Δ είναι παράταξη δοσίλογων, ούτε και ότι ο Κολοκτρώνης είναι ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας μια ακόμη πολάκεια ρήση. Θεωρήθηκε αυτό λοιπόν «άδειασμα» του Τσίπρα στον Πολάκη αυτή η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα. Λίγες ώρες όμως αργότερα ο πολύς Πολάκης «άδειασε» τον πρόεδρο του κόμματός του επαναλαμβάνοντας το σχόλιό του και συνοδεύοντάς το με την φράση «για να τελειώνουμε με τις παρανοήσεις».

Ούτε όμως ο Τσίπρας «άδειασε» τον Πολάκη, ούτε ο Πολάκης τον πρόεδρό του. Γιατί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνώντας με το προβεβλημένο στέλεχος του κόμματός του πρόσθεσε, αλλά λίγοι το πρόσεξαν αυτό, ότι «ακούγονται και υπερβολές σε μία σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή…» Έκλεισε δηλαδή το… μάτι στον Πολάκη λέγοντας ότι θα σε «αδειάσω» για τα μάτια του κόσμου, εσύ συνέχισε…

Και έτσι έγινε ο Πολάκης συνέχισε να θεωρεί τον Κολοκοτρώνη συριζαίο και τους νεοδημοκράτες δοσίλογους. Αν ο Τσίπρας ήθελε να απαλλαγεί από τις ακραίες φωνές του κόμματός του, θα το είχε κάνει. Δεν το έχει κάνει όμως. Και στο τέλος αυτό που μένει είναι η ακραία φωνή του Πολάκη. Όλα τα υπόλοιπα είναι προς τέρψιν μιας εφήμερης επικοινωνιακής τακτικής.