«Πάσχα στο χωριό» και με κλειστή την εστίαση;

Ειδικοί δεν είμεθα φυσικά, αλλά σιγά – σιγά έχει ανοίξει μια συζήτηση για το τι θα συμβεί την περίοδο του Πάσχα… Και εδώ φυσικά το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό.
Ακούσαμε για παράδειγμα χθες να μιλά για το θέμα αυτό ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και μας προξένησαν εντύπωση τα όσα είπε. Αναφερόμενος στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, υπογράμμισε ότι η πιθανότητα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα στα χωριά μας και θα είναι μια μεγάλη ανάσα για όλους μας.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα, σε περιοχές που θα είναι λιγότερο επιβαρυμένες. Το λογικό είναι περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης. Πρόσθεσε δε, ότι επειδή δεν θα είναι εύκολο να ανοίξουν οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αλλά και η εστίαση, οι μετακινήσεις στην επαρχία για το Πάσχα, θα αποτελέσουν μια «ανάσα» για τον πληθυσμό.

Αν υποθέσουμε ότι επιτραπούν τελικά οι μετακινήσεις πως εκτιμούν οι ειδικοί και οι κυβερνητικοί παράγοντες ότι θα περάσουν με κλειστή την εστίαση τις μέρες του Πάσχα οι Αθηναίοι στα χωριά τους, όπως στο Αγρίνιο; Δεν θα συνωστίζονται στις πλατείες και στα πάρκα με τους ντόπιους; «Πάσχα στο χωριό» και με κλειστή την εστίαση, τι επιπτώσεις θα έχει στις επαρχίες;