Αν οι αγρότες στη Σταμνά είχαν σηκώσει μια κομματική σημαία, θα γλίτωναν τα πρόστιμα

Με πρόστιμα η κατάληξη της συνέλευσης των αγροτών
Πρόστιμα μοίρασε η Αστυνομία σε συνέλευση αγροτικού συλλόγου στην περιοχή της Σταμνάς, λόγω της παραβίασης των μέτρων της πανδημίας.

Αν πράγματι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα κατά της πανδημίας, προφανώς δεν θα το επαινέσουμε, θα το επικρίνουμε. Ωστόσο, εκείνο που εγείρει πολλά ερωτηματικά είναι η στάση της Αστυνομίας, όχι μόνο εδώ στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά πανελλαδικά, που σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται ότι έχει την πολιτική εντολή να μην επιβάλλει πρόστιμα… Ιδίως όταν κάποιοι σηκώνοντας μια κομματική ή συνδικαλιστική σημαία έχουν το… δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν και να «σπάνε» ανενόχλητοι τα μέτρα κατά της πανδημίας, χωρίς πρόστιμα από την Αστυνομία. Για παράδειγμα, χθες και στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι είχε παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Αλήθεια ποιο μήνυμα στέλνεις για να μετακινηθείς για μια κινητοπόίηση εν μέσω πανδημίας; Πάντως η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ξηρομέρου ενάντια στο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών για την εκδήλωση – διαμαρτυρία που διοργανώνει την προσεχή Κυριακή, μέσω αυτοκινητοπομπής, βρήκε τη λύση και συμβουλεύει τους πολίτες να συμμετάσχουν στέλνοντας το sms 6 για τις μετακινήσεις… Εκεί η Αστυνομία άραγε θα μοιράσει πρόστιμα…;

Η επίσημη ενημέρωση για το συμβάν από την Αστυνομία:
Συνελήφθη, χθες αργά το πρωί, σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι ως εκπρόσωπος συνεταιρισμού είχε διοργανώσει εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 30 άτομα. Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ σε επτά άτομα επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ ανά άτομο. Τα υπόλοιπα συγκεντρωμένα άτομα τράπηκαν σε φυγή στη θέα των αστυνομικών.