Επαναλειτουργία Λυκείων : Η διαφωνία Τσιόδρα προβληματίζει τους εκπαιδευτικούς του Αγρινίου

Εν μέρει ικανοποιημένοι είναι οι εκπαιδευτικοί στην Αιτωλοακαρνανία από το γεγονός ότι οι μαθητές των Λυκείων επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες. Η ικανοποίηση τους, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γ. Κατσίφας μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8» και το Δημήτρη Παπαδάκη, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία καθώς επίσης και ότι τα self test θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα.

Από εκεί πέρα όμως καταγράφεται και προβληματισμός στις τάξεις των εκπαιδευτικών, αφού σύμφωνα με το Γ. Κατσίφα, η απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας για επάνοδο στις τάξεις δεν ήταν ομόφωνη. Οι διαφωνίες που κατεγράφησαν μεταξύ των ειδικών και κυρίως αυτή του καθηγητή Σ. Τσιόδρα δεν περνούν απαρατήρητες από τους εκπαιδευτικούς, όταν όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι ακόμη μεγάλοι και δεν έχει μετρηθεί ακόμη η όποια επίπτωση από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Εξίσου αρκετά προβληματίζει τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, σύμφωνα με το Γ. Κατσίφα, το γεγονός ότι πιθανότατα να δημιουργηθούν ουρές στα φαρμακεία της περιοχής όταν μόνο στο Αγρίνιο, για εκπαιδευτικούς και μαθητές των Λυκείων μιλάμε για περίπου 3.000 άτομα, ενώ το Σαββατοκύριακο θα λειτουργούν μόνο τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Το ίδιο φόβο εκφράζουν και οι φαρμακοποιοί ζητώντας από όλους να προσέλθουν έγκαιρα για να παραλάβουν τα self tests.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γ. Κατσίφας :