Αιτωλοακαρνανία : Ελάχιστοι έως τώρα οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών παρά το ενδιαφέρον τους

45% έχει δηλώσει πρόθεση εμβολιασμού σύμφωνα με τον πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Εντυπωσιακό  χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας το ποσοστό των εκπαιδευτικών που δήλωσαν να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με τον Κ. Κατσαρό το ποσοστό αυτό έχει αγγίζει ήδη το 45%. Μέχρι τώρα βέβαια από τα αδιάθετα εμβόλια έχουν εμβολιαστεί λίγοι εκπαιδευτικοί στην Αιτωλοακαρνανία, περί του 40. Ωστόσο η εκτίμηση που υπάρχει είναι αυξηθεί το ενδιαφέρον ιδίως μετά την επαναλειτουργία των και με τις επικείμενες αποφάσεις για το άνοιγμα και των υπολοίπων βαθμίδων της εκπαίδευσης πάντως οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να ζητούν τον εμβολιασμό τους κατά προτεραιότητα και όχι από τα περισσεύματα, όπως λένε, των αδιάθετων εμβολίων.

Αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα για τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών του προέδρου της Α ΕΛΜΕ:

Από το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών τάξης. Τα στοιχεία σε πανελλαδικό επίπεδο δείχνουν ότι οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν σε πολύ υψηλό ποσοστό την πρόθεση για εμβολιασμό (9 στους 20, δηλαδή 45%). Το ποσοστό αυτό είναι εντυπωσιακό και δείχνει το έντονο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για προστασία ειδικά τώρα που έχει ανακοινωθεί το άνοιγμα των σχολείων, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι:

α. το χρονοδιάγραμμα δήλωσης πρόθεσης για εμβολιασμό ήταν ασφυκτικό.
β. ήδη είχαν εμβολιαστεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί (είτε ειδικής αγωγής, αφού είχαν προηγηθεί με κανονικό πρόγραμμα είτε λόγω ηλικίας) οπότε είχαν εξαιρεθεί από τη διαδικασία
γ.  σε άλλους επαγγελματικούς χώρους (ακόμη και κρίσιμους με την υγεία) τα ποσοστά είναι σαφώς μικρότερα

Να σημειωθεί ότι τα εμβόλια που διατίθενται είναι όσα «περισσεύουν» από την γενική σειρά εμβολιασμών λόγω μη προσέλευσης των δικαιούχων και πρόκειται σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες για εμβόλια της εταιρίας pfizzer. Με παρόμοιο πρόγραμμα έχουν προηγηθεί εμβολιασμοί (εκτός γενικής σειράς) των εργαζόμενων στα σώματα ασφάλειας.
Να σημειώσω επίσης ότι δεν χάνει τη σειρά του όποιος εκπαιδευτικός ειδοποιήθηκε και αδυνατεί για οποιοδήποτε λόγο να εμβολιαστεί την ημέρα που ειδοποιείται, αφού την επόμενη ημέρα οι ειδοποιήσεις ξεκινούν πάλι από την αρχή της λίστας. Τα στοιχεία τις πρώτες 4 ημέρες έχουν ως εξής:

  • Σάββατο 3/4/2021: 1 εμβολιασμός
  • Δευτέρα 5/4/2021: 14 εμβολιασμοί
  • Τρίτη 6/4/2021: 13 εμβολιασμοί
  • Τετάρτη 7/4/2021: 9 εμβολιασμοί

Συνολικά εμβολιάστηκαν 37 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 605 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Οι εμβολιασμοί έγιναν οι περισσότεροι στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου αλλά και κάποιοι στη Βόνιτσα.
Καθημερινά μπορείτε να βλέπετε την ημερομηνία γέννησης του τελευταίου εμβολιασμένου συναδέλφου σε ανακοίνωση στη διεύθυνση Ενημέρωση/Δελτία Τύπου της σελίδας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, την Τετάρτη 7/4/2021 η ημερομηνία γέννησης τελευταίου ειδοποιηθέντος εκπαιδευτικού ήταν: 5/8/1962.

Κωνσταντίνος Κατσαρός
π. αιρετός ΠΥΣΔΕ Αιτωλοακαρνανίας
Πρόεδρος Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας