Ξηρόμερο : Πολλαπλά κρούσματα στο Δήμο, αλλά και… κάλεσμα σε διαμαρτυρία

Την ώρα που ο Δήμος Ξηρομέρου μετρά πολλαπλά κρούσματα covid στο προσωπικό του, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ξηρομέρου ενάντια στο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών δεν έχει ακόμη ανακαλέσει το κάλεσμα για αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας την προσεχή Κυριακή…

«Ενημερωθήκαμε ότι ιδιώτης ιατρός της περιοχής με αναρτήσεις του σε τοπικά ιστολόγια θέτει κάποια ζητήματα για την διασπορά του κορονοϊού. Με απόλυτο σεβασμό στις προσωπικές απόψεις, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αρμόδια όργανα για την διαχείριση της πανδημίας από κορονοϊό covid-19 στη χώρα μας, είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)». Αυτό αναφέρει ο Δήμος Ξηρομέρου με αφορμή τα κρούσματα που προέκυψαν στο προσωπικό του Δήμου και τα σχόλια που γίνονται για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, η οποία φαίνεται σε κάποια βαθμό να έχει “ξεφύγει”. Παράλληλα, με νόημα ο Δήμος Ξηρομέρου επισημαίνει ότι «η διασπορά ψευδών ειδήσεων για δημιουργία εντυπώσεων δεν τιμά κανέναν, ιδιαίτερα ανθρώπους που κατέχουν την θέση του υγειονομικού λειτουργού».

Αν διαχέονται fake news, καλά κάνει ο Δήμος Ξηρομέρου και τα στηλιτεύει, όπως επίσης καλά κάνει να προβαίνει στις διευκρινίσεις αυτές. Όμως την ώρα που υπάρχουν αρκετά κρούσματα στο προσωπικό του Δήμου -σε έγγραφο της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας (αναρτημένο στο site του Δήμου) γίνεται λόγος για πολλαπλά κρούσματα, και την ώρα συνολικά στην περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αρκετά για τα δεδομένα την περιοχής κρούσματα -ήδη χθες κατεγράφησαν περί τα 15 νέα κρούσματα- ο Δήμος Ξηρομέρου δεν έχει ακόμη ματαιώσει τη διαμαρτυρία που προγραμματίζεται την Κυριακή ενάντια στο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργείων.

Πρότειναν ακόμη και το sms που πρέπει να σταλεί για τη διαμαρτυρία

Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου, για το συγκεκριμένο θέμα, στην οποία συμμετέχουν μέλη της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έφτασε στο σημείο στο κάλεσμά της προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εν λόγω διαμαρτυρία – αυτοκινητοπομπή να προτείνει και συγκεκριμένο sms που θα πρέπει να σταλεί, για να μην κινδυνεύσουν προφανώς με πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Αυτές οι κινήσεις δεν συνάδουν με την στοιχειώδη υπευθυνότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Αντιθέτως αγγίζουν τα όρια του γελοίου… ακόμη και αν δεν υπήρχαν καθόλου κρούσματα στην περιοχή.