Αιτωλοακαρνανία : Ξεπέρασαν το 10% του τοπικού πληθυσμού οι εμβολιασμοί

Xρειάστηκαν περίπου 100 ημέρες από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Αιτωλοακαρνανία, έτσι ώστε οι εμβολιασμοί να σπάσουν το φράγμα του 10% σε σχέση με τον τοπικό πληθυσμό.

Με τους εμβολιασμούς που έγιναν χθες, Δευτέρα 12/4, στην Αιτωλοακαρνανία οι εμβολιασμοί έφτασαν τους 27.755 και 21.184 συμπολίτες έχουν λάβει έστω μία δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10,05% του τοπικού πληθυσμού. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο 6.571 Αιτωλοακαρνάνες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 3,1% του τοπικού πληθυσμού. Αυτό το ποσοστό της Αιτωλοακαρνανίας, ωστόσο, υστερεί ακόμη περισσότερο από τον πανελλαδικό μέσο όρο που διαμορφώνεται στο 7% για όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, όταν το ποσοστό των εμβολιασμένων στο σύνολο της χώρας ανέρχεται σε 13,7%.

Αυτή η υστέρηση της Αιτωλοακαρνανίας οφείλεται στο γεγονός ότι για περίπου δύο μήνες τα εμβολιαστικά κέντρα στην Αιτωλοακαρνανία ήταν λίγα, με προβληματική γεωγραφική διασπορά και με λίγες εμβολιαστικές γραμμές, ενώ είναι πολύ πιθανό ο προβληματισμός περί ασφάλειας των εμβολίων και οι ακυρώσεις που παρατηρούνται ιδίως για το εμβόλιο της AstraZeneca να έχει οδηγήσει αρκετούς που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου να “εγκαταλείπουν” τη δεύτερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ οι εμβολιασμοί της πρώτη δόσης καθημερινά ξεπερνούν τους 600, οι εμβολιασμοί της δεύτερης δόσης μόλις που ξεπερνούν τους 100. Χθες, για παράδειγμα, 658 εμβολιασμοί της πρώτης δόσης και μόλις 129 της δεύτερης.