Κατατέθηκαν πλέον όλες οι αιτήσεις αποφυλάκισης για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου η προαναγγελθείσα από την πλευρά των κατηγορουμένων για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο κατάθεση αιτήσεων αποφυλάκισης. Εξέλιξη που έρχεται ως συνέχεια της εξέτασης DNA στα ευρήματα της Αστυνομίας στο σπίτι των ηλικιωμένων, από την οποία δεν προκύπτει ταυτοποίηση με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση αυτή. Το DNA που εντοπίστηκε ανήκει μόνο στα θύματα και όχι στους κατηγορουμένους, παράμετρο στην οποία βασίζεται η υπεράσπιση για να διατυπώσει αίτημα αποφυλάκισης των τριών κατηγορουμένων. Από την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε το αίτημα του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, ανιψιό του ηλικιωμένου ζευγαριού, από το συνήγορό του, μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αλλά και της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων (ECBA), Χρήστο Τσιμπούκη, ενώ σήμερα κατατέθηκαν και οι αιτήσεις των άλλων δύο κατηγορουμένων από το συνήγορό τους, Αλέξη Κούγια.

Ο συνήγορος του ανιψιού του ηλικιωμένου ζευγαριού, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr δήλωσε : “Από την προηγούμενη εβδομάδα ως συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των τριών κατηγορημένων και συγκεκριμένα του ανιψιού του ηλικιωμένου ζευγαριού έχω καταθέσει στην κα Ανακρίτρια Πρωτοδικών Αγρινίου αίτηση άρσης προσωρινής κράτησης άλλως αντικατάστασης αυτής με περιοριστικούς όρους. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την υπεράσπιση του εντολέα μου, με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο αρνήθηκε το σύνολο των εις βάρος του κατηγοριών, ενώ σε συνεννόηση μαζί του εισφέραμε από την ανακριτική του απολογία αποδεικτικά στοιχειά που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του. Κατόπιν και των αποτελεσμάτων εξετάσεως γενετικού υλικού επιρρωνύονται έτι περαιτέρω οι αρνητικοί της κατηγορίας ισχυρισμοί του”.

Υπενθυμίζεται ότι στους τρεις συλληφθέντες απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και ληστείας κατά συναυτουργία, από την οποία προήλθε ο θάνατος του 91χρονου άνδρα. Οι φερόμενοι ως δράστες δια των συνηγόρων τους αρνούνται τις κατηγορίες που τους απευθύνονται, ωστόσο οι Δικαστικές Αρχές έκριναν απαραίτητη την προφυλάκισή τους, μη πειθόμενες από τους ισχυρισμούς τους και το άλλοθι που προέβαλλαν. Ενώ καταλυτικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε το γεγονός ότι η 85χρονη στην μαρτυρία της στους αστυνομικούς φέρεται να αναγνώρισε τους δράστες της ληστείας. Στοιχείο που σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων ήταν το μόνο επιβαρυντικό για την προφυλάκιση τους τελικά.