Aιτωλοακαρνανία : Mηδενίστηκαν οι εμβολιασμοί της β δόσης λόγω AstraZeneca

Στην Aιτωλοακαρνανία έγιναν μόλις 13 χθες και 12 σήμερα εμβολιασμοί της β δόσης 
Στο 3,3% του τοπικού πληθυσμού οι εμβολιασμοί της β δόσης με υπερδιπλάσιο πανελλαδικό μέσο όρο

Την ώρα, που σχεδιάζεται η δημιουργία νέων εμβολιαστικών γραμμών στην Αιτωλοακαρνανία (πέντε στο Μεσολόγγι, τέσσερις στο Αγρίνιο) παρατηρείται μαζική ακύρωση των ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Εφόσον οι εμβολιαστικές γραμμές, που εξαγγέλονται, λειτουργήσουν με το προσωπικό που απαιτείται και δεν έχει βρεθεί ακόμη, θα αποδώσουν μόνο αν χορηγούν το εμβόλιο της Pfizer.

Ακυρώθηκαν όλα τα χθεσινά ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού

Υπό το φόβο πιθανών παρενεργειών, πολίτες που επρόκειτο να εμβολιαστούν με το AstraZeneca ακυρώνουν μαζικά τα ραντεβού τους στα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού όπου χθες Πέμπτη 15/4 δεν πραγματοποιήθηκε κανένα εμβόλιο. Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι ακυρώσεις ξεπέρασαν τις 200, ενώ στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού – όπου χορηγείται αποκλειστικά το εμβόλιο της AstraZeneca– προσήλθαν καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας μόλις 70 άτομα από τα 360 που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού.

Εγκαταλείπουν μαζικά τη β δόση

Οι ακυρώσεις αφορούν ακόμα και περιπτώσεις πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του AstraZeneca. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο κάθε μέρα που περνά παίρνει συνεχώς εντεινόμενες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αιτωλοακαρνανία πριν από περίπου 10 ημέρες γίνονται καθημερινά από 100 εμβολιασμοί της δεύτερης δόσης (περί τους 150), ωστόσο χθες σε όλη την Αιτωλοακαρνανία έγιναν μόνο 13 εμβολιασμοί της β’ δόσης και σήμερα (16/4) μόλις 12…. Έτσι η Αιτωλοακαρνανία υπολείπεται ακόμη περισσότερο σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο. 3,3% του τοπικού πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ ο πανελλαδικό μέσος όρος αγγίζει πλέον το 8%.