Π. Παπαδόπουλος : Θετικό πρόσημο ο ηλεκτροφωτισμός και η λειτουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Στην πολιτική και την τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται με θάρρος και παρρησία και να κριτικάρεις τα κακώς κείμενα-κάνοντας πάντα εποικοδομητικές προτάσεις- και να αναγνωρίζεις πρωτοβουλίες που καταγράφονται ως θετικό πρόσημοστην δημοτική λειτουργία –διοίκηση.

Ως πρώτη θετική πρωτοβουλία καταγράφεται –κατά την προσωπική μου άποψη- ο νέος ηλεκτροφωτισμός στην Δυτική περιμετρική, στον χώρο μπροστά από το Αλιευτικό καταφύγιο προς τη Μαρίνα και στο Λιμενικό ταμείο προς το «PLAZA»και το «ΘΕΟΞΕΝΙΑ». Οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ότι έγινε σπουδαία δουλειά και το αισθητικό αποτέλεσμα ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Ως δεύτερη καταγράφεται η λειτουργία της κοινωφελούς επιχείρησης. Την 15/04/2021 έγινε από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. η ανάρτηση των σχετικών πινάκων με την πληρωμή της Ά δόσης 2021 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου λαμβάνει 356.639,34 Ευρώ έναντι προϋπολογισμού 475.519,5 με αποτέλεσμα κατά δήλωση της προέδρου κ. Ελπίδας Δρόσου να εξοφληθούν 4 μήνες οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένου και του Απριλίου,πράγμα το οποίο κατά κοινή ομολογία πρώτη φορά συμβαίνει. Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ έχουν λάβει μισθοδοσία Ιανουαρίου και ακολουθεί Φεβρουαρίου 2021, την προσεχή εβδομάδα. Θα πείτε. Τα αυτονόητα; Ναι τα αυτονόητα, στην κοινωφελή, χρόνια τώρα δεν είναι αυτονόητα και ειδικότερα επί της πρώην Δημοτικής αρχής, που το εξάμηνο καθυστέρησης πληρωμών ήταν καθεστώς!

Οφείλει λοιπόν κατά την άποψή μου η κοινωφελής να κινηθεί τάχιστα σε δύο κατευθύνσεις :
 Απεμπλοκή της τακτικής χρηματοδότησης ύψους 100.000Ευρώ του Δήμου προς αυτήν , από το Ι.Κ.Α. (κάποιοι εκεί πρέπει να γνωρίζουν ότι χρηματοδοτήσεις – επιχορηγήσεις από τους ΚΑΠ των Δήμων δεν είναι στο χέρι τους να μπλοκάρονται).
 Γενναία έκτακτη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ, όπως έγινε σε άλλους Δήμους.

Εάν το επόμενο διάστημα αυτά τα πράγματα “τρέξουν”, τότε μπορούμε να μιλάμε για πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης.
Σε κάθε περίπτωση αξίζουν συγχαρητήρια για τους υπεύθυνους των παραπάνω πρωτοβουλιών, που μόνο ως θετικό πρόσημο μπορούν να καταγραφούν.

ΥΓ.Ερώτηση στο ΥΠΕΣ: Τι γίνεται με την μονιμοποίηση των εργαζομένων στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ». Άκρα του τάφου σιωπή; Θα ακουμπήσετε ποτέ υπεύθυνα τον θεσμό των ΚΔΑΠ;

ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 16/04/2021