Επτάμισι χρόνια για να “ξεμπλέξει” η ανταλλαγή οικοπέδων για το νέο κτίριο της Πυροσβεστικής στο Αγρίνιο

Μια ακόμη απόφαση αναφορικά με την ανταλλαγή των οικοπέδων ανάμεσα στο Δήμο Αγρινίου και το Δημόσιο, με σκοπό την ανέγερση νέου κτιρίου για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, πέρασε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αγρινίου στο χώρο που πρόκειται να παραχωρηθεί στην Πυροσβεστική κοντά στην Εθνική Οδό από χρήση Γενικής κατοικίας σε χρήση «Δημόσιας Διοίκησης», ενώ όπου στεγάζεται η πυροσβεστική υπηρεσία Αγρινίου αποχαρακτηρίζεται από χρήση Διοίκησης.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι παρά το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή συζητιέται από το 2013 στο Αγρίνιο, χρειάστηκαν επτάμισι χρόνια περίπου για να προχωρήσουν τα διαδικαστικά πράγματα. Το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Αγρινίου με το υπ’ αριθ. πρωτ. 69649 οικ. Φ.531.1/31-12-2013 έγγραφό του και αναφέρθηκε πρόσφατα από το Πυροσβεστικό Σώμα, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μέχρι την παρούσα χρονική στιγμή δεν έχει περιέλθει εις γνώση της Πυροσβεστικής νεότερη εξέλιξη επί του θέματος…

Η προφανής ωφέλεια που αναμένει ο Δήμος Αγρινίου από την ανταλλαγή των ακινήτων έγκειται στο γεγονός ότι το προς απόκτηση ακίνητο αποτελεί ένα από τα λιγοστά ελεύθερα οικόπεδα εντός του κεντρικού πολεοδομικού ιστού της πόλης και θα αποκτήσει χρήση εκπαίδευσης προκειμένου να καλύψει σχολικές στεγαστικές ανάγκες σε πυκνοδομημένο τμήμα της πόλης, ενώ η πυροσβεστική θα στεγαστεί σε οικόπεδο υπερδιπλάσιο του υφιστάμενου, στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος.