Η καλύτερη κωμωδία παίζεται στα διόδια

Mε κλειστά τα θέατρα τόσους μήνες, λόγω της πανδημίας, η καλύτερη θεατρική (κωμική) παράσταση, που έχουμε δει εσχάτως είναι αυτή που παίζεται τις τελευταίες ημέρες στις τηλεοράσεις, με τα ρεπορτάζ από τα μπλόκα στα διόδια. Τα μπλόκα που υποτίθεται ότι δεν αφήνουν να περάσει κουνούπι χωρίς να ελεγχθεί.

Όμως το… μάτι στην κοινωνία το έχουν κλείσει όλοι αυτοί που τις προηγούμενες εβδομάδες μιλούσαν για Πάσχα στο χωριό. Μεταξύ αυτών και κυβερνητικά στελέχη, αλλά και πολλοί από τους ειδικούς που παρελαύνουν καθημερινά στα κανάλια. Το… μάτι στην κοινωνία το έκλεισε και η κυβέρνηση με τις εξαιρέσεις που τελικά θεσπίστηκαν για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Έτσι ζούμε το θέατρο του παραλόγου αυτές τις μέρες, όπου τα κανάλια μας λένε για τους αυστηρούς ελέγχους, αλλά την ίδια ώρα στο δρόμο όλοι μας συναντάμε αρκετούς φίλους και γνωστούς από την Αθήνα που ήρθαν για Πάσχα στο χωριό… Αλήθεια πως εξηγείται τάχα από το ρεπορτάζ ότι από την Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας πέρασαν από τα διόδια του Ρίου 17.500 οχήματα;;;