Η «Τριανταφυλλιά» στο Αργυρό Πηγάδι ανοίγει και σας περιμένει

Του Βασίλη Κωνσταντινίδη

Ας ελπίσουμε η Ανάσταση και το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης να σημάνει για όλους μας την επαναφορά σε μια πιο ομαλή κανονικότητα.Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ορεινή», της οποίας είμαι ο διαχειριστής, έχει αναλάβει από τα Χριστούγεννα του 2020 και για τρία χρόνια την ευθύνη λειτουργίας του συγκροτήματος του παραδοσιακού καφενείου με υπηρεσίες εστίασης, και του ξενώνα του Συνδέσμου μας, της «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ», στο χωριό μας, το Αργυρό Πηγάδι. Δυστυχώς η πανδημία δεν μας επέτρεψε να ξεκινήσουμε τα Χριστούγεννα. Από την Δευτέρα όμως του Πάσχα, 3 Μαΐου, ανοίγουμε κανονικά στον εξωτερικό μας χώρο, με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα για την πανδημία.

Πάντως το διάστημα που παραμείναμε υποχρεωτικά κλειστοί εμείς προσπαθήσαμε να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο συντηρώντας και ανακαινίζοντας το συγκρότημα της «Τριανταφυλλιάς». Οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε θα σας πείσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε. Όχι μόνο στον περίγυρο της «Τριανταφυλλιάς» αλλά και ευρύτερα.

Φιλοδοξία μας είναι, το συγκρότημα της «Τριανταφυλλιάς» να λειτουργήσει ως πόλος έλξης, που θα προσελκύσει τους λάτρεις της Φύσης και ιδιαίτερα των Βουνών. Που θα τους δώσει την ευκαιρία για ξεκούραση και αναψυχή, για επαφή και ζωή μέσα στη Φύση, αλλά και για επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία των ορεινών μας χωριών.
Η ΚΟΙΝΣΕΠ «Ορεινή» εντάσσει τις κινήσεις της στην προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών μας περιοχών, με στήριξη θέσεων εργασίας, με σεβασμό στη Φύση και το Περιβάλλον.

Πίστη μας είναι ότι το χωριό μας, όπως άλλωστε και όλα τα ορεινά χωριά, έχει έναν μοναδικό φυσικό πλούτο. Τον ορεινό όγκο της Τριανταφυλλιάς και τα άλλα βουνά μας που το μεγαλύτερο μέρος τους ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές Natura, για το ιδιαίτερο φυσικό τους κάλλος και για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα τους. Έχει τις ρεματιές και τα φαράγγια του, το δάσος του, τα μονοπάτια του.
Έχει όμως και μια πλούσια ιστορία και έναν πολιτισμικό πλούτο με σημεία αναφοράς τον περικαλλή Ναό του Αγίου Γεωργίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών, όπως λειτουργεί πλέον το παλιό μας Δημοτικό Σχολείο, έχει τον Ναό του Αγίου Δημητρίου με τα απομεινάρια της αρχαίας εποχής τριγύρω του,έχει τα σοκάκια του.
Και βέβαια έχει τους ανθρώπους του που με αγάπη για τον τόπο μας, με θέληση και σκληρή δουλειά, με ευγένεια και σεβασμό είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε τις ποιοτικές μας υπηρεσίες.
Σας περιμένουμε.
Ευχές πολλές, για καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Επικοινωνία:
Email : koinsp.oreini@gmail.com
www.oreini.gr
Fb: @koinsep.oreini
Τηλ. 6974517901

Η «Τριανταφυλλιά» στο Αργυρό Πηγάδι  ανοίγει και σας περιμένει