Όταν χάνεται το μέτρο και στην τρομολαγνεία

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην Αιτωλοακαρνανία και η διαφαινόμενη λήψη μέτρων από την Πολιτική Προστασία έχει ήδη φέρει “παρενέργειες” στο δημόσιο λόγο. Τάχα είναι αδιανόητος και εξωφρενικός ο αριθμός των 120 νέων κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα, που αν δεν προσέξουμε θα πετύχουμε την ανοσία με φυσικό τρόπο…

Στην προσπάθειά τους ορισμένοι να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, χάνουν κάθε αίσθηση του μέτρου και δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνουν 120 κρούσματα σε σχέση με τον τοπικό πληθυσμό. Για να επιτευχθεί η ανοσία με φυσικό τρόπο σε ένα νομό με 210.000 κατοίκους, θα πρέπει να έχουμε 120 κρούσματα κάθε μέρα, επί 30 ημέρες, δηλαδή 3.600 κρούσματα το μήνα, επί 12 μήνες, δηλαδή 43.200 κρούσματα το χρόνο, επί τρία χρόνια, δηλαδή 129.600 στα τρία χρόνια… Δηλαδή ένα περίπου 60% σε σχέση με τον τοπικό πληθυσμό.

Για να επιτευχθεί λοιπόν η φυσική ανοσία θα πρέπει να βγαίνουν κάθε μέρα επί τρία χρόνια τα κρούσματα, που βγήκαν χθες. Ή επί δύο χρόνια, γιατί θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τους 35.000 περίπου που έχουν λάβει ήδη έστω τη μία δόση εμβολίου. Όλα αυτά φυσικά δεν σημαίνουν ότι η εξέλιξη της πανδημίας επιτρέπει εφησυχασμό και χαλαρότητα. Τουναντίον. Αλλά μέχρι του σημείου να γίνεται λόγος για φυσική ανοσία μέσω των μολύνσεων η απόσταση είναι κάτι παραπάνω από τεράστια.