Τουλάχιστον παράδοξο που το Αγρίνιο “γλίτωσε” το “βαθύ κόκκινο”

Ή το Μάρτιο έγινε κάτι λάθος με το «βαθύ κόκκινο» ή τώρα

Το Αγρίνιο την «γλίτωσε» με μία έκκληση για επαγρύπνηση. Και μόνο ο Δήμος Μεσολογγίου εντάχθηκε στο «βαθύ κόκκινο». Η μη επιβολή περιοριστικών μέτρων στο Αγρίνιο είναι σίγουρα κάτι ευχάριστο για την τοπική οικονομία, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο αν η έκκληση για επαγρύπνηση, αρκεί για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όταν στα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου καταγράφονταν έξαρση κρουσμάτων στην Αμφιλοχία και δευτερευόντως στη Ναύπακτο, το σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας εντάχθηκε στο «βαθύ κόκκινο». Τότε πολλοί είπαν πως ήταν άδικο για το Αγρίνιο που είχε εκείνη την περίοδο καθημερινά μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Το τελευταίο διήμερο όμως μόνο στο Δήμο Αγρινίου βγήκαν πάνω από 100 νέα κρούσματα και είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το Αγρίνιο «γλίτωσε» το «βαθύ κόκκινο».

Λοιπόν, ή το Μάρτιο έγινε λάθος που το σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας μπήκε στο «βαθύ κόκκινο» ή τώρα κάτι γίνεται λάθος… Το βέβαιο είναι ότι δύσκολα οι αποφάσεις είναι σωστές και στις δύο περιπτώσεις. Ας ελπίσουμε κάτι το Μάρτιο να έγινε λάθος, γιατί τώρα οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτεροι από εκείνους της περιόδου τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου.