Αλαλούμ με τα σχολεία στο Μεσολόγγι : Τα έκλεισε ο Δήμαρχος, τα ανοίγει το Υπουργείο

Εντολή του Υπ. Παιδείας για άνοιγμα των σχολείων από αύριο Τρίτη στο Μεσολόγγι

Με καθυστέρηση 24ωρων και αφού άφησε σήμερα να ισχύσει η απόφαση του Δήμου Μεσολογγίου για κλείσιμο σχολείων λόγω covid, το Υπουργείο Παιδείας έκρινε ότι η απόφαση του Δημάρχου Μεσολογγίου Κ. Λύρου για τριήμερο κλείσιμο των σχολείων δεν ισχύει. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της ΠΝΠ για τον covid η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

Πρόκειται για ένα απίστευτο αλαλούμ, που εκμηδενίζει κάθε εμπιστοσύνη των πολιτών στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ένα τόσο σοβαρό θέμα και μάλιστα σε μια περίοδο μεγάλης έξαρσης της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο. Αυτό σε συνδυασμό ότι ήδη υπάρχουν αρκετά μέλη της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας που βρίσκονται σε καραντίνα, θα κάνει προφανώς πολλούς γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων της εκπαίδευσης και όχι μόνο για την επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης εδράζονται στο γεγονός ότι ήδη υπάρχουν στην περιοχή του Μεσολογγίου πάνω από 15 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, υπάρχουν επίσης και πέντε σχολικές καθαρίστριες που νοσούν, αλλά και αρκετοί μαθητές φαίνεται πως είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.