Να καλύπτει η Πολιτεία τα self-test ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι το ένα εκ των δύο υποχρεωτικών self tests την εβδομάδα δεν καλύπτεται το κόστος του από την Πολιτεία.

Αναλυτικά η επιστολή :

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σύμφωνα με την οποία, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021, θα πρέπει να διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest) και αυτόν υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην υποχρέωση που έχουν οι συνάδελφοι να καλύπτουν με δική τους δαπάνη το ένα εκ των δύο.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου θέλει να τονίσει ότι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι μικρές επιχειρήσεις προσπαθούν να ξαναβρούν τον βηματισμό τους μετά από τις τεράστιες συνέπειες που υπέστησαν από τους έξι μήνες σχεδόν κλειστά τα καταστήματα με κρατική εντολή, είναι παράλογο να πρέπει να επιβαρυνθούν με το έξοδο της προμήθειας του ενός εκ των δύο selftest για κάθε εργαζόμενο που απασχολούν, κάθε εβδομάδα.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει η κάλυψη της δαπάνης να γίνει αποκλειστικά από την Πολιτεία και όχι από τους συναδέλφους καθώς επίσης το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τα selftest των συναδέλφων και για τον λόγο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ζητά την άμεση αλλαγή της απόφασης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ