Συρίγος : Να ξεφύγουμε από την λογική ότι έχουμε ένα απομονωμένο τμήμα μόνο του σε μια πόλη

Στα 4 τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία συγχωνεύτηκαν, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας στο mega. «Είναι τμήματα με πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγές, ήταν πολύ αδύναμα τμήματα, με βάση 0,6. Έμπαινες σε αυτά γράφοντας 3 λευκές κόλλες και σε μια κόλλα έγραφες 3 γραμμές. Πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική ότι έχουμε ένα απομονωμένο τμήμα μόνο του σε μια πόλη. Πρέπει να υπάρχουν 2-3 τμήματα, για να υπάρχει διεπιστημονικότητα» σημείωσε, εξηγώντας ότι τα παιδιά που φοιτούν ήδη σε αυτά θα μπορούν είτε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους είτε να μετεγγραφούν σε νέα τμήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αγγ. Συρίγος στο Τμήμα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι, που ήταν από τα Τμήματα με βάση κάτω από τη μονάδα. Ωστόσο η αναφορά του υφυπουργού Παιδείας στα απομονωμένα τμήματα υποδηλώνει σαφώς ότι μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων ανά Τμήμα θα ακολουθήσουν οι μεταφορές Τμημάτων, που προτείνονται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως για παράδειγμα η μεταφορά του Ιστορικού – Αρχαιολογικού από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

«Όχι σε κάθε χωριό πανεπιστήμιο. Γιατί δεν προσφέρεις πανεπιστημιακή μόρφωση έτσι. Αλλά αφού κάποια πράγματα ξεκίνησαν, η λογική της κατεδάφισης δεν είναι καλή. Και για την τοπική κοινωνία και για όσους σπούδασαν εκεί. Αντί να κατεδαφίσεις μπορείς να μεταμορφώσεις» επισήμανε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος που συμμετείχε στην ίδια εκπομπή κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για την πατροκεντρική πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών.