Η απάντηση Κοντογιάννη σε Κατσούλη : «Δεν πετάμε «φωτοβολίδες στον αέρα»

Απάντηση στον Π. Κατσούλη, που διαπίστωσε πως η Αιτωλοακαρνανία απουσιάζει από το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την προώθηση των οίνων της Δυτικής Ελλάδας δίνει ο Βοηθός Περιφερειάρχη, αρμόδιος για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τις Έγγειες Βελτιώσεις, Γιώργος Κοντογιάννης. Σύμφωνα με τον ίδιο με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα σε αμπελοοινικές περιοχές οίνων ΠΟΠ / ΠΓΕ να αξιοποιήσουν και να αναδείξουν εκλεκτούς οίνους πιστοποιημένους ως ΠΟΠ και ΠΓΕ. Στην Αιτωλοακαρνανία όμως τα οινοποιεία της δεν παράγουν πιστοποιημένους οίνους ΠΟΠ/ΠΓΕ.

«Κατά συνέπεια, ο κ. Κατσούλης, αφού δεν το γνωρίζει, καλό είναι να ξέρει ότι η Αιτωλοακαρνανία, ασφαλώς και παράγει κρασί και διαθέτει οινοποιεία, μόνο που αυτά δεν μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις που το πρόγραμμα θέτει. Αντί λοιπόν να μέμφεται μία Περιφερειακή Αρχή που άμεσα και με κάθε τρόπο προωθεί τα συμφέροντα της Δυτικής Ελλάδας, θα ήταν καλό να μας εξηγήσει γιατί ο ίδιος μετά από τόσες δημόσιες θέσεις που έχει υπηρετήσει, δεν σκέφτηκε ποτέ να υποβάλλει φάκελο για να πιστοποιήσει η Αιτωλοακαρνανία κάποια ποικιλία οίνου ως ΠΟΠ/ΠΓΕ» αναφέρει ο Γ. Κοντογιάννης. Παράλληλα κάνει γνωστό ότι η Περιφέρεια ετοιμάζει φακέλους για να πιστοποιήσει ως ΠΟΠ ή/και ΠΓΕ πάνω από δέκα εμβληματικά προϊόντα της περιοχής μας, μεταξύ των οποίων και η Μαλαγουζιά Αιτωλοακαρνανίας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της πρότασης ύψους 3 εκατ. ευρώ, που κατέθεσε η Περιφέρεια μαζί με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων προώθησης των αλιευμάτων μας, των εξαιρετικών προϊόντων των λιμνοθαλασσών της Αιτωλοακαρνανίας, σε έξι χώρες (ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΑΕ).

«Έτσι αποδεικνύουμε εμείς, αγαπητέ κ. Κατσούλη, την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας. Δεν κλαίμε ποτέ πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα. Εμείς φροντίζουμε να γεμίζουμε την καρδάρα προς όφελος των συμπολιτών μας και όχι να πετάμε «φωτοβολίδες στον αέρα». Καλύπτουμε τις αδυναμίες του χθες, φτιάχνουμε το αύριο που μας αξίζει» καταλήγει ο Γ. Κοντογιάννης.