Γ. Παπαναστασίου : Lobby πανεπιστημιακών που κάνουν «χατηράκια» o ένας στον άλλο

«Δούρειος ίππος» το Πανεπιστήμιο Πατρών και το lobby των πανεπιστημιακών

O Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Πανεπιστήμιο Πατρών και για άλλη φορά ήταν κάτι παραπάνω από αιχμηρός στα σχόλιά του.

Αφού επανέλαβε πως είναι ντροπιαστική η απόφαση του Υπ. Παιδείας και η εισήγηση του Πανεπιστημίου για καταργήσεις Τμημάτων κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να υιοθετήσει το αίτημα για την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα φάνηκε σε μια αποστροφή του λόγου του να μην είναι ευχαριστημένος που το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει λάβει συμπεριλάβει την επανιδρύση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. “Να μην “χαϊδεύεστε”  στο Περιφερειακό Συμβούλιο” είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι είναι μονόδρομος πλέον αυτή η λύση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία “μακριά από τις αγκυλώσεις του Πανεπιστημίου Πατρών”. Χαρακτήρισε «δούρειο ίππο» το Πανεπιστήμιο Πατρών και μίλησε για lobby πανεπιστημιακών που κάνουν –όπως είπε- «χατηράκια» o ένας στον άλλο.

Τα δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου που μιλούσαν για ρουσφετολογικά Τμήματα έχουν εξοργίσει όλους τους αυτοδιοικητικούς στη Δυτικής Ελλάδας. Ο Γ. Παπαναστασίου από την πλευρά του εκτίμησε ότι το ρουσφέτι ήταν το κλείσιμο του ΔΠΠΝΤ στο Αγρίνιο για να πάρουν κάποιοι θέση μέλους ΔΕΠ στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό. Τώρα, είπε ακόμη ο Γ. Παπαναστασίου, γίνεται το μεγαλύτερο ρουσφέτι από την πλευρά του Υπουργείου προς το lobby των πανεπιστημιακών του Πανεπιστημίου της Πάτρας.