Λες και άκουγαν για πρώτη φορά τα περί «αστικής δημοκρατίας»

Την απόφαση να ανακηρύξει Επίτιμη Δημότισσα του Αγρινίου την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έλαβε στη χθεσινοβραδινή ειδική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, με αφορμή το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους (11 Ιουνίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη απόφαση υπήρξε ομοθυμία από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου. Έτσι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Εκείνο που δεν ήταν τόσο αναμενόμενο και σε κάποιο βαθμό προξένησε εντύπωση ήταν η… απέλπιδα προσπάθεια που έγινε να πειστεί ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίμος Παπανικολάου, έτσι ώστε να αλλάξει στάση και η απόφαση να είναι ομόφωνη.

Μόνο που δεν έπεσαν από… τα σύννεφα οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ακούγοντας τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης να μιλά για την «αστική δημοκρατία»… Και αντί να του θυμίσουν ότι η Λαϊκή Συσπείρωση και γενικότερα το ΚΚΕ συμμετέχει στην “αστική δημοκρατία”, απολαμβάνοντας τα προνόμιά της, προσπαθούσαν (μάταια φυσικά) να τον μεταπείσουν…