Δήμος Ακτίου Βόνιτσας : Επί τάπητος η υλοποίηση του αντιπυρικού σχεδιασμού

Συνεδρίασε το τοπικό συντονιστικό πολιτικής προστασίας

Η πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού, ήταν το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαΐς, ώστε να ληφθούν μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ο Προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, ο Πύραρχος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας κ. Κουβακας Αλέξανδρος , ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Δημήτριος Κατσαρός,ο Εκπρόσωπος της Μονάδας Υποστήριξης FOB Aktion κ. Νιάφας Διονύσιος, οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκπρόσωποι του Δασαρχείο Αμφιλοχίας, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας Υπαστυνόμος Α’ κ. Πετρόπουλος Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσακαλής Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας κ. Χρήστος Χασακής, η εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Παναγιώτα Πανταζή. Την συζήτηση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Πάντας Νικόλαος. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος. Επιπλέον συμφωνήθηκαν νέες δράσεις που θα ενισχύσουν την πορεία υλοποίησης του αντιπυρηνικού σχεδιασμού της περιοχής μας.

Ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Πάντας Νικόλαος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος είναι παρών και μεριμνεί για την αντιπυρική περίοδο 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου αφού τα μηχανήματα, καθώς και το προσωπικό του Δήμου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και έχουν προχωρήσει σε καθαρισμούς Αγροτικών Δρόμων και αντιπυρικών ζωνών σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου. Στοχεύουμε πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια, στην αντιμετώπιση. Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκαν και οι κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός οικισμού, να προβούν στον άμεσο καθαρισμό τους και στην απομάκρυνση των ξερών χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών».