Κάνουν ό,τι έκραζαν αυτό εξοργίζει

Έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους οι φοιτητές του καταργηθέντος με το νόμο Γαβρόγλου Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών. Όμως άδικα εξοργίζονται με τις υποσχέσεις το Άγγελου Συρίγου για νέα Τμήματα στο Διδυμότειχο. Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης πολλά πράγματα γίνονταν και γίνονται λόγω του ό,τι η περιοχή είναι ακριτική.

Αυτό που είναι εξοργιστικό με την παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι ενώ κατακεραύνωνε τα πολιτικά κριτήρια και τα «ρουσφέτια» του νόμου Γαβρόγλου και η ίδια μιλά στενά με ακαδημαϊκά κριτήρια, δεν αποκατέστησε τις αδικίες του νόμου Γαβρόγλου.

Μια τέτοια τρανταχτή περίπτωση ήταν το Τμήμα ΔΠΠΝΤ που είχε πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών, πολλά μέλη ΔΕΠ και πολλά άλλα. Το ΔΠΠΝΤ ήταν ένα τμήμα που καταργήθηκε με πολιτική – ρουσφετολογική απόφαση. Και τώρα ό,τι έχει απομένει από Τμήμα, θα μεταφερθεί στην Πάτρα, αφού προς τα εκεί οδεύει ο διάδοχός του, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Θα μπορούσε φυσικά το Υπουργείο Παιδείας αν ήθελε να επανιδρύσει το Τμήμα ΔΠΠΝΤ, όπως κατήργησε τα Τμήματα που ιδρύθηκαν με βουλευτικές τροπολογίες μέσα στο νόμο Γαβρόγλου, με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό θα μπορούσε να καταργήσει την… κατάργηση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ, με έγινε με το «έτσι θέλω»… Και ομολογήθηκε μάλιστα με κυνικό τρόπο από τον ίδιο τον Κ. Γαβρόγλου, όταν μετά την ψήφιση του νόμου του επισκέφθηκε το Αγρίνιο.

Φάνηκε όμως ξεκάθαρα ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν ήθελε…