Κέντρο Υγείας Κατούνας : Στα γειτονικά Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία το προσωπικό λόγω πανδημίας

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση «για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Κατούνας», που είχε καταθέσει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας εμφάνισε την κατάσταση του Κέντρου Υγείας, ως φυσιολογική και ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι τις Κατούνας μπορούν να προστρέχουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου (42 χλμ μακριά) και στα Κέντρα Υγείας Βόνιτσας (32 χλμ μακριά) και Αμφιλοχίας (19 χλμ μακριά) για να έχουν υπηρεσίες υγείας, όταν το Κέντρο Υγείας Κατούνας δεν λειτουργεί, μιας και από το 2015 λειτουργεί σε 8ωρη βάση. Κατά τα άλλα ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον γιατρών για την πλήρωση των κενών, ισχυριζόμενος ότι η έναρξη της εφημεριακής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κατούνας, θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στο σύστημα εφημεριών των άλλων περιοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β. Κοντοζαμάνης θύμισε η 8ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατούνας καθιερώθηκε με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, προκειμένου να ενισχυθεί η εφημερία του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας και του Κέντρου Υγείας Χαλκιόπουλου. Ενώ για την παρούσα συγκυρία ανέφερε πως «επειδή τα Κέντρα Υγείας Βόνιτσας και Χαλκιόπουλου είναι αρκούντως στελεχωμένα και εφημερεύουν χωρίς την ενίσχυση πλέον των γιατρών του Κέντρου Υγείας Κατούνας, λόγω της πανδημίας αλλά και της λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων, κρίθηκε επιβεβλημένο οι υπηρετούντες γιατροί του Κέντρου Υγείας Κατούνας να ενισχύσουν την εφημεριακή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστακού, του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού, του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και του Νοσοκομείου Αγρινίου».

Ν. Παπαναστάσης: Η κυβέρνηση απαντά με κυνισμό στην αγωνία των κατοίκων της Κατούνας για την υγεία τους

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε όλες τις αναγκαίες ειδικότητες για να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Κατούνας σε 24ωρη βάση προσφέροντας αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας στους κατοίκους της περιοχής, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης. Σημείωσε ότι η κατάσταση του Κέντρου Υγείας, δεν οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες λόγω πανδημίας, αλλά είναι αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής υποβάθμισης των δημόσιων δομών υγείας από όλες τις κυβερνήσεις μέσα από την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την εμπορευματοποίηση της υγείας και πάντα βάζοντας στη ζυγαριά το κόστος.

«Η κυβέρνηση απαντά με κυνισμό και περιγράφει την χιλιομετρική απόσταση της ζωής από τον θάνατο» σημείωσε ο Ν. Παπαναστάσης, τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, για τις «θανατηφόρες πρακτικές» που ακολουθεί.