Οι «ιδιωτικές» επισκέψεις της Προέδρου στο Αγρίνιο

Επισήμως από το Δήμο Αγρινίου δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό, αλλά όπως πληροφορείται η στήλη, στην ολιγόωρη παραμονή της στο Αγρίνιο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την παρουσία της στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Αγρινίου από τους Τούρκους, θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια μικρή «γεύση» από το Αγρίνιο.

«Ιδιωτικά» λοιπόν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφού ανακηρυχθεί Επίτιμη Δημότισσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, θα επισκεφθεί τη γλυπτοθήκη του Χρήστου Καπράλου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου καθώς και την Δημοτική Πινακοθήκη, που αυτή την περίοδο φιλοξενεί έκθεση αφιερωμένη στον Κ. Χατζόπουλο. Αυτές οι επισκέψεις σχεδιάζονται, αλλά ενδεχομένως να αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή. Η παρουσία πάντως της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στους συγκεκριμένους χώρους χαρακτηρίζεται ιδιωτική καθότι δεν θα υπάρχουν άλλοι προσκεκλημένοι πέραν του Δημάρχου Αγρινίου. Εξάλλου, λόγω της πανδημίας, η τελετή που θα προηγηθεί έχει περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τους βουλευτές του νομού και τον Περιφερειάρχη.

Αγρινιώτικες πάντως θα είναι οι γεύσεις που θα προσφερθούν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμήν της με θέα τη λίμνη Τριχωνίδα. Το μενού κρατείται μάλλον μυστικό, αν και είναι βέβαιο ότι θα δίνει έμφαση στα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής.

Στην προετοιμασίες πάντως για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας προστέθηκε ένα άγχος της τελευταίας στιγμής και αυτό έχει να κάνει με τον καιρό, που θα επικρατεί αύριο. Ήδη η χθεσινή μεταβολή του καιρού επί τα χείρω προβλημάτισε, ενώ και η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας είναι πως και αύριο θα είναι άστατος ο καιρός κατά διαστήματα.