Το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν ήθελε…

Το Νοσοκομείο Αγρινίου από το ξέσπασμα της πανδημίας σε πολλές περιπτώσεις έδειξε ότι δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τον covid, αλλά θα ήθελε αν ήταν δυνατόν να απομονωθεί σε γιγάντιο θάλαμο αρνητικής πίεσης και να μείνει έξω από αυτή την ιστορία. Σε πολλές περιπτώσεις φάνηκε αυτό.

Η πιο τρανταχτή περίπτωση ήταν η… διακριτική άρνησή του να δεχθεί τη δωρέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προμήθεια μοριακού αναλυτή για τα test covid. H προσφορά της Περιφέρειας κατέληξε σε εξοπλισμό για επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, τη στιγμή που δεν υπήρχε και δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει πρόσθετες κλίνες εντατικής θεραπείας, πέραν των πέντε που λειτουργούσαν και λειτουργούν.

Όταν το θέμα του Νοσοκομείου ζητηθήκε στο δημοτικό συμβούλιο κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα που ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου είπε ότι από τις αλλεπάλληλες επαφές που είχε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου δεν προέκυψε κανενός είδους αίτημα από την πλευρά του Νοσοκομείου προς το Δήμο για πάσης φύσεως συνδρομή (σε θέματα τουλάχιστον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ή αναλωσίμων, γιατί όσον αφορά τη στελέχωση είναι αδύνατο οποιοσδήποτε δήμος να βοηθήσει).

Και το Νοσοκομείο δυστυχώς απέτυχε να αντιμετωπίσει από μόνο του σχεδοόν ο,τιδήποτε είχε σχέση με την πανδημία. Πολύ πρόσφατα, αμέσως μετά το Πάσχα, όταν ξεκίνησε η μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία, χρειάστηκε να έρθει στις 10/5 ο διοικητής της 6ηςΥΠΕ για να διευκρινιστούν απλώς και μόνο τεχνικά ζητήματα με τις παροχές οξυγόνου ενόψει της απόφασης να μετατραπεί όλος ο τρίτος όροφος του Νοσοκομείου σε κλινική covid, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το “κύμα” των νοσηλειών που ήδη σηκώνονταν… Μάλιστα την προηγούμενη ημέρα η δημοτική παράταξη “Ανυπότακτο Αγρίνιοι” έκανε δημόσια έκκληση αφύπνισης καταγγέλλοντας ότι ο γιατρός της κλινικής covid επιχειρεί ματαίως να αφυπνίσει τη διοίκηση του νοσοκομείου… Και τελικά έπρεπε να έρθει ο διοικητής της 6ηΥΠΕ να έρθει στο Αγρίνιο για να συζητηθεί το θέμα των παροχών οξυγόνου, ενώ ακόμη η θνητότητα στη ΜΕΘ ήταν κάτω από το χαλί…

Εάν τέτοια θέματα δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει μόνο του το Νοσοκομείο, τι ανάλυση να κάνουμε για τη θνητότητα της ΜΕΘ, που είναι και δύσκολο και πολυπαραγοντικό θέμα από τη φύση του;