Ενημερωμένη η Πρόεδρος και για τα σχέδια του Δήμου

Αρκετά ενημερωμένη όχι μόνο για το παρελθόν του Αγρινίου, αλλά και για το παρόν της πόλης έδειξε η επίτιμη πλέον δημότης του Αγρινίου Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην αντιφώνησή της προς το Δήμαρχο αμέσως μετά την ανακήρυξή της σε επίτιμη δημότη, έδειξε πως είναι πλήρως ενημερωμένη και για τα σχέδια της δημοτικής αρχής Αγρινίου.

«Το Αγρίνιο συντηρεί ακόμη το πολιτιστικό αποτύπωμα της εποχής της μεγάλης του άνθισης, αλλά οδεύει προς το μέλλον με όχημα το όραμα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε : «Χαίρομαι βλέποντας ότι επεξεργάζεστε, κύριε Δήμαρχε, ένα σχέδιο που αποβλέπει σε μια πόλη φιλική προς το περιβάλλον, πράσινη, ενεργειακά αποδοτική, υιοθετώντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσω της ηλεκτροκίνησης, δημιουργώντας έναν δακτύλιο εκτεταμένων πεζοδρομήσεων και φυτεύσεων στο κέντρο της πόλης, φροντίζοντας για τις διευθετήσεις και τις αναπλάσεις των ρεμάτων, και εγκαθιστώντας Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο που παρακολουθεί τις τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την στάθμη των υδάτινων πόρων».

Μάλιστα ήταν ενημερωμένη και για τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου Αγρινίου για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση με επίκεντρο την Τριχωνίδα.
«Περιμένω με ενδιαφέρον να δω την στρατηγική που θα υιοθετήσει ο Δήμος για την ανάπτυξη της παραλίμνιας περιοχής της Τριχωνίδας» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ αναμενόμενο ήταν ως δικαστικός που πέρασε από το περιβαλλοντικό τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας να δείξει την κατεύθυνση κάνοντας λόγο για προσέγγιση με ήπιο χαρακτήρα που θα διαπνέεται από σεβασμό στο ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της λίμνης.