Επίθεση από το πολιτικό σύστημα και παραπληροφόρηση διαπιστώνει ο Πρύτανης

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως η μεγάλη στέγη των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο ένα μεγάλο και εξακτινωμένο Πανεπιστήμιο Πατρών, γεγονός που εν τοις πράγμασι αποδεικνύεται από το ύψος των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, που διατίθενται από τους πόρους της Περιφέρειας προς το Πανεπιστήμιο, αλλά και από τις πρόσφατες αποφάσεις ένταξης νέων έργων ύψους 2,8 εκ. ευρώ για τη συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Μεσολόγγι, αλλά και στην Πάτρα».

Αυτά είχε πει ο Περιφερειάρχης σε ένα μία προ μηνών συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε η αναδιάρθρωση του Πανεπιστήμιου. Η στήριξη της Περιφέρειας στο Πανεπιστήμιο με εκατομμύρια είχε “στηρίξει” το επιχείρημα ότι το Πανεπιστήμιο αφού παίρνει χρήματα από την Περιφέρεια πρέπει να είναι Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και όχι Πάτρας… Μάλιστα κάποιοι αυτοδιοικητικοί της περιοχής έλεγαν κάπως εκβιαστικά, ότι αν ιδρυθεί ένα δεύτερο Πανεπιστήμιο στη Δυτικής Ελλάδα, η Περιφέρεια θα πρέπει να το στηρίζει εξίσου με χρήματα και άρα να μειωθούν τα χρήματα που θα παίρνει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η υπόθεση βέβαια κρίθηκε εκ τους αποτελέσματος. Το Πανεπιστήμιο κατάφερε να περάσει τη γνώμη του στην κυβέρνηση και τώρα ο Πρύτανης απαντά…

«Ακούμε π.χ. ότι παίρνουμε 20 εκατομμύρια το χρόνο από την Περιφέρεια. Από ιδρύσεως δεν έχουμε πάρει 20 εκατομμύρια. Και στην κοινωνία περνάει ότι κάθε χρόνο παίρνουμε 20 εκατομμύρια. Αυτό δημιουργεί μια παραπληροφόρηση η οποία δεν βοηθάει» απάντησε ο Πρύτανης, Χρήστος Μπούρας, μέσω συνέντευξή τους στο thebest.gr. Μάλιστα ο Πρύτανης υποστηρίζει ότι το Πανεπιστήμιο είναι ίσως μεγαλύτερος εργοδότης στην περιοχή και συνεισφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία. «Δείτε την επίθεση που γίνεται από το πολιτικό σύστημα» λέει ο Χρ. Μπούρας και εκφράζει το παράπονό του ως εξής : «Δεν φαίνεται να είναι από πολλούς κατανοητό τι σημαίνει να φτάσουμε σε ένα Πανεπιστήμιο μικρό. Εμείς έχουμε αυτή τη στιγμή περίπου 1500 μόνιμους υπαλλήλους και μισθοδοτούμε και 3.500 με δελτία παροχής, με συμβάσεις έργου. Διακινούμε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ και κοιτάξτε πώς μας συμπεριφέρονται…»