Αρδευτικό έργο Αγ. Γεωργίου : Έκπτωτος (προσωρινά) ξανά ο ανάδοχος…

Δέκα χρόνια για ένα χρόνο που υπό άλλες προϋποθέσεις θα έπρεπε να ολοκληρωθεί σε δύο με τρία χρόνια

Επί μια δεκαετία καρκινοβατεί το αρδευτικού έργου του Αγ. Γεωργίου Μεσολογγίου.Το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2011 όμως αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, τα σημαντικότερα με την αρχαιολογία, με αποτέλεσμα να παραταθεί αρκετές φορές η προθεσμία περαίωσής του. Ωστόσο τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν ο ανάδοχος δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές του υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί προσωρινά έκπτωτος, αλλά να «επανέρχεται»….

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται, αφού μετά από 14 συνέχομενες παρατάσεις, για ακόμη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά την ειδική πρόσκληση που του απηύθυνε για επίσπευση των διαδικασιών, προχώρησε στην έκπτωσή του, αφού μεσολάβησαν δύο αυτοψίες, που διενεργήθηκαν στο έργο στις 31/05/2021 και στις 15/06/2021 και διαπιστώθηκε ότι ο ανάδοχος δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες που εντέλλονταν να προχωρήσει. Ο ανάδοχος βέβαια διατηρεί το δικαίωμα της ένστασης, οπότε το σκηνικό δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει…

Όμως το ζήτημα πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να ξεκαθαρίσει μετά από μια δεκαετία αλλεπάλληλων προβλημάτων. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το «Αρδευτικό έργο Αγίου Γεωργίου Νομού Αιτωλοακαρνανίας» ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2011 και η αρχική συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης της κατασκευής του είχε οριστεί για τις 11-2-2013, ενώ ακόμη περισσότερο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο την προηγούμενη δεκαετία ήταν το μοναδικό νέο αρδευτικό έργο που ήταν ενταγμένο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Αιτωλοακαρνανίας στην περιοχή του Ευηνοχωρίου αφορά μια αρδευόμενη έκταση περί τα 3.000 στρέματα. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται το έργο υδροληψίας από τον ποταμό Εύηνο, η κατασκευή κτιρίου αντλιοστασίου, ο καταθλιπτικός αγωγός από το αντλιοστάσιο προς την δεξαμενή αναρρυθμίσεως, το δίκτυο άρδευσης 3.000 στρεμμάτων και η δεξαμενή αναρρυθμίσεως.