Νοσοκομείο Αγρινίου : Δεν δοκιμάζουν να περάσουν την… πόρτα, φεύγουν κατευθείαν

Το Νοσοκομείο της Άρτας και άλλα γειτονικά νοσοκομεία οι προορισμοί Αιτωλοακαρνάνων
Ανεπανόρθωτο πλήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών τα ποσοστά θνητότητας του Νοσοκομείο Αγρινίου

Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες να παρατηρείται ραγδαία αποκλιμάκωση των σκληρών αριθμών της πανδημίας σε εθνικό, αλλά και τοπικό επίπεδο, όπου τα κρούσματα έχουν περιοριστεί σε μονοψήφιους αριθμούς, ωστόσο τα προβλήματα στο σύστημα υγείας και στα περιφερειακά νοσοκομεία παραμένουν.

Το νοσοκομείο Αγρινίου υποτίθεται ότι βρίσκεται σε μία φάση αναδιοργάνωσης μετά την αρνητική δημοσιότητα, που έλαβε εξ’αιτίας του απόλυτου ποσοστού θνητότητας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid,τη εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε, αλλά και την αποπομπή του διοικητή του. Ωστόσο, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην τοποθέτηση νέου διοικητή φαίνεται ότι καθυστερεί αυτή την αναδιοργάνωση και να βάζει πολλά θέματα στην ουρά των εκκρεμοτήτων. Ωστόσο, το πλήγμα που υπέστη στην εμπιστοσύνη των πολιτών το νοσοκομείο Αγρινίου από την αρνητική δημοσιότητα των όσων συνέβησαν στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου είναι μάλλον ανεπανόρθωτο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί Αιτωλοακαρνάνες, αλλά και κάτοικοι της περιοχής του Αγρινίου τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται ότι έχουν απευθυνθεί στο Νοσοκομείο της Άρτας απευθείας χωρίς καν να δοκιμάσουν να περάσουν την… πόρτα του Νοσοκομείου Αγρινίου. Αυτό είπε ουσιαστικά ο εκπρόσωπος των γιατρών στο διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου της Άρτας Γιάννης Τσιρώνης σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής. «Έρχονται άτομα από το Αγρίνιο και όλη την όμορη περιοχή που είναι θετικοί στον covid δεν πηγαίνουν καν στοΝοσοκομείο Αγρινίου, λόγω του γνωστού προβλήματος και των μηνύσεων που έχουν γίνει για τη ΜΕΘ και τα άτομα που έχουν πεθάνει εκεί και φτάνουν στο σημείο να έρχονται εδώ και να λένε «θέλουμε να μας νοσηλεύεται εσείς….»

Η δήλωση αυτή από τον εκπρόσωπο των γιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου της Άρτας ήρθε για να καταδείξει το γεγονός ότι το Νοσοκομείο της Άρτας φορτώνεται με περιστατικά από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας –έστω και σε περιορισμένο αριθμό- με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται το Νοσοκομείο να επανέλθει στην κανονικότητα. Προφανώς θα υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που απευθύνθηκαν ή θα απευθυνθούν και σε άλλα γειτονικά νοσοκομεία της περιοχής.