Ποιοι αιρετοί θα ήθελαν να αυξήσουν την αντιμισθία τους αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου

Πολλές συζητήσεις γίνονται εσχάτως για τον αντικαταστάτη του Ανδρέα Τσώλη στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου. Το θέμα ως είθισται στα μεταπολιτευτικά χρονικά απασχολεί όχι μόνο την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά κυρίως τους κομματικούς διαδρόμους σε όλα τα επίπεδα.

Όπως πληροφορείται όμως η στήλη το θέμα συζητιέται ευρέως και στους διαδρόμους της Αυτοδιοίκησης στην Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Ελλάδα, καθώς υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, αιρετοί, που θα ήθελαν να αυξήσουν την αντιμισθία τους αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου. Το βέβαιο είναι ότι παραμένουμε εν μέσω πανδημίας, έστω κι αν αυτή τη στιγμή η πίεση στο σύστημα υγείας δεν είναι έντονη, οι συζητήσεις αυτές θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλήξουν….

Δύσκολα όμως θα ακουστούν οι ειδικοί…

Πάντως από την άλλη υπάρχουν και οι ειδικοί. Γιατί, όπως και να το κάνουμε οι κομματικοί παράγοντες δεν είναι ειδικοί… Προχθές λοιπόν στην ημερίδα που πραγματοποίησε η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος & Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π.) η στήλη έτυχε να ακούσει το γνωστό λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα, που έλεγε ότι ένα από τα διδάγματα της πανδημίας είναι ότι πρέπει να σταματήσει το «παιχνίδι» με τους κομματικούς φίλους της εκάστοτε κυβέρνησης στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Έλεγε χαρακτηριστικά ότι ένα από τα ζητήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Υπουργείο καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας ήταν οι διοικήσεις πολλών νοσοκομείων ανά την Ελλάδα, που βρέθηκαν λίγο – πολύ σε… τρικυμία με την έναρξη της πανδημίας, έχοντας πλήρη άγνοια για να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στα Νοσοκομεία. Ο Ν. Σύψας τόνισε ότι οι διοικητές των νοσοκομείων θα πρέπει να γνωρίζουν το χώρο των νοσοκομείων από μέσα. Ποιος θα τον ακούσει όμως…;