Λάθος του Ant1 ή μέσω του καναλιού η πρώτη κόντρα Φαρμάκη – Παπαναστασίου

Το ρεπορτάζ του Ant1 για τις εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου προβλήθηκε για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη φιλοξενώντας δηλώσεις για το θέμα της εφόρου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας Ολυμπίας Βικάτου και του Δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου.

Στο ρεπορτάζ δεν υπήρχε κάποια αναφορά στη χρηματοδότηση των εργασιών από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ήταν εμφανές ότι επικεντρώνονταν στο Γ. Παπαναστασίου και το Δήμο Αγρινίου, που  χρηματοδότησε τη μελέτη του έργου. Σήμερα όμως το ρεπορτάζ επαναπροβλήθηκε με ενδιάμεση “σφήνα” δηλώσεις -όχι επί τόπου (έχει και αυτό τη σημασία του) όπως του Γ. Παπαναστασίου, αλλά μέσω skype- του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και με κάρτα πως η Περιφέρεια διαθέτει περί τα 24 εκατ. ευρώ για πολιτιστικού χαρακτήρα.

Αν βέβαια, γιατί υπάρχει πάντοτε μια τέτοια πιθανότητα, στην πρώτη κόπια του ρεπορτάζ είχε γίνει κάποιο λάθος π.χ. στο μοντάζ, η λογική λέει ότι αυτό θα διορθώνονταν και το ρεπορτάζ θα επαναπροβάλλονταν την επομένη και όχι 48 ώρες μετά… Όσοι είδαν σήμερα Ant1, κατάλαβαν ότι ο Δήμος Αγρινίου “καπέλωσε” την Περιφέρεια, που χρηματοδοτεί με 1,6 εκατ. ευρώ το έργο, αφού ο Δήμαρχος δεν έκανε καμία αναφορά στη χρηματοδότηση του έργου και η ενόχληση της Περιφέρειας εμπλούτισε τελικά με τα σωστά στοιχεία το ρεπορτάζ του καναλιού.