Γαμήλιο γλέντι στα… μουγγά, λόγω διαπληκτισμού ιδιοκτήτη και νεονύμφων για τα μέτρα

Μάλλον ο καθηγητής Γ. Ιωαννίδης του Stanford έχει δίκιο, όταν μιλά για ένα «πανζουρλισμό μέτρων με ρυθμό καταιγισμού πυροβόλου, που είναι αντιφατικά και αλληλοαναιρούμενα» με αποτέλεσμα να οδηγούν σε πλήρη σύγχυση τους πολίτες, ακόμη όταν θέλουν να τα τηρήσουν.

Το λέμε αυτό με αφορμή ένα συμβάν σε ένα χώρο δεξιώσεων που σημειώθηκε τις προάλλες σε χώρο δεξιώσεων στο Αγρίνιο. Γάμος με 400 καλεσμένους σε υπαίθριο χώρο κατέληξε σε ένα μικρό τσακωμό ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, που δεν ήθελε να διακινδυνεύσει το πρόστιμο και τις οικογένειες των νεονύμφων που ήθελαν να χορέψουν… Ο διαπληκτισμός ουσιαστικά έγινε επειδή οι περισσότεροι δεν γνώριζαν τα μέτρα που ισχύουν. Μάλιστα, όταν ένας συγγενής των νεονύμφων πήρε το μικρόφωνο και κάλεσε άπαντες στην πίστα για χορό, το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει η μουσική εντελώς, το γαμήλιο γλέντι να γίνει στα… μουγγά -ενώ θα μπορούσαν όλοι να ακούνε απλώς τη μουσική- και να σχολάσει μια ώρα αρχύτερα…

Πάντως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που δεν διακινδύνευε το πρόστιμο ίσως να ξανασκεφτεί αν θα είναι τόσο τυπικός, αφού έλεγχος από την αστυνομία δεν έγινε ποτέ… Τουλάχιστον στο συγκεκριμένο χώρο, το περασμένο Σάββατο.

Ένα περίπου παρόμοιο παράδειγμα ήταν ο διαπληκτισμός επιβάτη σε λεωφορείο, όταν το αντίκρισε σχεδόν γεμάτο, έχοντας κατά νου ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ισχύουν σε κάποιο βαθμό και στα λεωφορεία. Η επιτρεπόμενη πληρότητα όμως είναι 85%, ποσοστό που δεν απέχει και πολύ από το απόλυτο… Η απόσταση δε από το 100% γίνεται ακόμη μικρότερη, αν τα μέτρα δεν τηρηθούν απόλυτα….