Χωρίς νερό το Δοκίμι, αλλά με υδατόπυργο με τους ήρωες του 1821

Στο Δοκίμι μπορεί να μην έχουν νερό, έχουν όμως υδατόπυργο με τους ήρωες του 1821, ο οποίος φωτίζεται κιόλας τη νύχτα…
Εύκολη δικαιολογία για να καλύψει η ΔΕΥΑ την ανικανότητά της όσοι χρησιμοποιούν το νερό της ύδρευσης για άρδευση

Οι μέρες όμως των κατοίκων του Δοκιμίου παραμένουν “σκοτεινές”, αφού εν μέσω θέρους και συνθηκών καύσωνα δεινοπαθούν από τις συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση. Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν στο ΑγρίνιοCulture.gr ότι το δίκτυο της υδροδότησης είναι παρατημένο από τη ΔΕΥΑ, η οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες απαντά πως η ευθύνη βαραίνει τους ασυνείδητους που χρησιμοποιούν το νερό της ύδρευσης για άρδευση. Δηλαδή η ΔΕΥΑ Αγρινίου επικαλείται τους παραβάτες, που η ίδια οφείλει και έχει την αρμοδιότητα να τους επιβάλλει κυρώσεις…

Και έτσι νομίζουν στη ΔΕΥΑ Αγρινίου ότι πέταξαν το πρόβλημα από πάνω τους και αυτοί δεν έχουν καμία ευθύνη. Κι όμως δεν πάει πολύς καιρός που η ΔΕΥΑ Αγρινίου με μια θρασύτατη ανακοίνωση απειλούσε με πρόστιμα όσους δεν κάνουν ορθολογική χρήση του νερού και το χρησιμοποιούν παρά τον κανονισμό της ύδρευσης. Πόσα λοιπόν πρόστιμα επέβαλε φέτος αλλά και τα τελευταία χρόνια η ΔΕΥΑ;;; Αν πράγματι η εξήγησή της στο πρόβλημα είναι ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το νερό της ύδρευσης για άρδευση, τότε η απάντησή της στους κατοίκους της περιοχής, από τα ανταποδοτικά τέλη των οποίων “ζει” η ΔΕΥΑ, δεν θα έπρεπε να είναι μια γενικόλογη απάντηση περί ασυνειδήτων, αλλά μια συγκεκριμένη απάντηση για το τί έκανε η ίδια για να επιβάλλει τη νομιμότητα.

Δεν είναι απλά θέμα ανικανότητας της ΔΕΥΑ Αγρινίου για τον οιοδήποτε λόγο να καταφέρει να επιβάλλει τη νομιμότητα. Είναι ο εμπαιγμός της ΔΕΥΑ προς τους πολίτες, που πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη για να έχουν νερό στη βρύση του σπιτιού τους, όταν ακούν τη ΔΕΥΑ να επικαλείται τους ασυνείδητους, με τους οποίους στην πράξη συντάσσεται, αφού αδυνατεί ή δεν θέλει να τους πατάξει. Τι είναι πιθανότερο από τα δύο να συμβαίνει; Προφανώς το δεύτερο, όταν διαχρονικά δεν υπάρχει από τη μεριά της ΔΕΥΑ, καμία επίσημη ενημέρωση για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στους παραβάτες.