“Αγρίνιο Μπορείς”: Επί 15 μήνες η ΔΕΥΑ Αγρινίου δεν μπορεί να κάνει τηλεδιάσκεψη

“Τη στιγμή που ο κ. Δήμαρχος διατυμπανίζει ότι είμαστε στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης, το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α τους τελευταίους 15 μήνες συνεδριάζει δια περιφοράς! Πρόκειται για ανικανότητα ή για εμπαιγμό;” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Αγρίνιο Μπορείς” ενώ κάνει γνωστό ότι τα μέλη του Δ.Σ. της παράταξης δεν θα συμμετέχουν ξανά σε δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :
Εδώ και πολλούς μήνες η μεγαλύτερη επιχείρηση του Δήμου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης, αδυνατεί να συγκαλέσει το Διοικητικό της Συμβούλιο, με τηλεδιάσκεψη ,παρά επιλέγει τον εναλλακτικό τρόπο της «δια περιφοράς» συνεδρίασης. Τη στιγμή που ο κ. Δήμαρχος διατυμπανίζει ότι είμαστε στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης, το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α τους τελευταίους 15 μήνες συνεδριάζει δια περιφοράς! Πρόκειται για ανικανότητα ή για εμπαιγμό;

Η δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για εγκατάλειψη του διαλόγου των συλλογικών οργάνων. Η σύγχρονη τεχνολογία μας παρέχει όλα τα μέσα για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων με τρόπο που να επιτρέπει τον διάλογο για τη λήψη αποφάσεων σε σημαντικά θέματα που είναι καίρια και για την καθημερινότητα των δημοτών αλλά και για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας. Μόνο μέσα από τον ουσιαστικό, εποικοδομητικό διάλογο , έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης, μπορούμε να πείσουμε τους δημότες για την ορθότητα των αποφάσεών μας.
Θεωρούμε αδιανόητο να λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις και να μην υπάρχει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.. Γιατί, λοιπόν, η δημοτική αρχή αποφεύγει τον διάλογο, την αντιπαράθεση απόψεων και επιχειρημάτων;

Ο αποκλεισμός του διαλόγου είναι ένα χτύπημα στον πυρήνα της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι επί 15 μήνες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α δια περιφοράς, παραπέμπουν σε εμπαιγμό. Όχι μόνο προς εμάς τους αιρετούς αλλά κυρίως προς τους πολίτες αφού πρώτη φορά στα χρονικά έχουμε τέτοια υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Για τους παραπάνω λόγους και όπως πράξαμε και στην τελευταία συνεδρίαση, τα μέλη του Δ.Σ. της παράταξής μας, δεν θα συμμετέχουν ξανά σε δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α και απαιτούμε την σύγκληση του οργάνου με τηλεδιάσκεψη όπως ρητά προβλέπεται και για όσο διάστημα θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.