6ος Μαραθώνιος Κανόε Καγιάκ στη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού Μεσολογγίου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
6ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ και SUP
open race ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Ο Ναυτικός Όμιλος Αιτωλικού και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προκηρύσσουν και συνδιοργανώνουν τον 6ο Μαραθώνιο Κανόε Καγιάκ στη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού Μεσολογγίου.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής
Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

2. Διαδρομή
– Ώρα Εκκίνησης: 17.00
– Αφετηρία: Λιμάνι Μεσολογγίου
– Τερματισμός: Δυτικά Γεφύρια Αιτωλικού
Η διαδρομή των 14χλμ έχει σημείο εκκίνησης το λιμάνι του Μεσολογγίου. Μετά την εκκίνηση οι αγωνιζόμενοι θα κινηθούν νότια προς την αρχή του διαύλου στο λιμάνι του Μεσολογγίου. Έπειτα θα κατευθυνθούν βορειοδυτικά για 2.44χλμ έως το διβάρι διαύλου όπου θα περάσουν από την πόρτα πλάτους 3μ του διβαριού. Η διαδρομή συνεχίζει βορειοδυτικά για 4,33χλμ. Στη συνέχεια η διαδρομή βγαίνει από το δίαυλο και συνεχίζει βορειοδυτικά για 2,8χλμ όπου οι αγωνιζόμενοι μπαίνουν στο δυτικό δίαυλο και συνεχίζουν για 2,6χλμ με κατεύθυνση προς το βορρά έως τον τερματισμό στα δυτικά γεφύρια του Αιτωλικού. Το βάθος σε όλο το μήκος της διαδρομής είναι 0,50-1,00μ. (βλ.άρθρο 12)
Η διαδρομή θα σημανθεί με σημαδούρες και θα υπάρχουν συνοδευτικά σκάφη και επόπτες διαδρομής σε όλο το μήκος του Μαραθωνίου. Η διαδρομή σε όλο το μήκος της είναι εξαιρετική για φωτογράφηση και ορνιθοπαρατήρηση.

3. Κανονισμοί – Δικαίωμα Συμμετοχής
Ο Μαραθώνιος είναι ανοικτός σε όλες τις κατηγορίες, ηλικίες (ενηλίκων) και τύπους σκαφών.
Προϋπόθεση συμμετοχής είναι:
‐ οι αθλητές να διαθέτουν θεωρημένο αθλητικό ιατρικό δελτίο
‐ όσοι δεν έχουν αθλητική ιδιότητα, θα πρέπει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιείς, γνωρίζουν κολύμβηση και αγωνίζονται με δική τους ευθύνη. (Υπόδειγμα στο Παράρτημα 1 και 2 για γονέα ανηλίκου). Οι υπεύθυνες δηλώσεις είτε θα υπογραφούν μπροστά στη γραμματεία είτε θα διεξαχθούν από το σύστημα gov (Υπεύθυνη Δήλωση) και θα σταλούν ηλεκτρονικά στο noaitoliko@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.
– Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ covid – 19, το πολύ 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα και να το καταχωρήσουν στην πλατφόρμα του https://self-testing.gov.gr/#other. Τη μέρα του αγώνα θα πρέπει να προσκομίσουν τη βεβαίωση της δήλωσης του τεστ ή την υπεύθυνη δήλωση αποτελέσματος είτε να τη στείλουν ηλεκτρονικά στο noaitoliko@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021. Καμία περίπτωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία θα γίνει δεκτή χωρίς τα παραπάνω έγγραφα.
Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα της όποιας τροποποίησης του προγράμματος.

4. Υγειονομική Κάλυψη
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας και που οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει γιατρός και οι αγωνιζόμενοι θα επιβλέπονται από εθελοντική ομάδα διάσωσης. Στη μέση της διαδρομής θα υπάρξει σταθμός με διασώστες καθώς και
προσφορά νερού και ισοτονικών ποτών.

5. Τεχνική σύσκεψη
Το Σάββατο 24 Ιουλίου και ώρα 15.30 στο λιμάνι Μεσολογγίου, στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις για την περίσταση, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όπου θα δοθούν διευκρινήσεις.

6. Έπαθλα
Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα, μπλουζάκια συμμετοχής στον αγώνα και ό,τι άλλο προκύψει από δωρεές στον Όμιλο μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

7. Ενστάσεις
Λόγω του χαρακτήρα του αγώνα, ενστάσεις δε θα γίνονται δεκτές.

8. Φιλοξενία
Θα υπάρξει υποδοχή και διάθεση δωρεάν νερού, ισοτονικών ποτών και φρούτων στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις για την περίσταση πριν την τεχνική σύσκεψη, στη διαδρομή, καθώς και τελετή λήξης στο Αιτωλικό με μπουφέ.
Ενδεικτικά τηλέφωνα από κάποια ξενοδοχεία της περιοχής, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν:
‐ Αιτωλικό – Ξενοδοχείο Αλεξάνδρα, τηλ. 2632023019
– Μεσολόγγι – Ξενοδοχείο Liberty, τηλ. 2631028050

9. Δηλώσεις Συμμετοχής
Τα σωματεία ή μεμονωμένα άτομα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο ηλεκτρονικά στο email noaitoliko@gmail.com ή να συμπληρώσουν τη φόρμα φόρμα συμμετοχής στον αγώνα μέχρι τις 20 Ιουλίου 2018.
Η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών από πλευράς του διοργανωτή, ειδικά για όσους δε διαθέτουν δικό τους σκάφος.
Η εγγραφή θα ολοκληρωθεί τη μέρα του αγώνα και πριν από αυτόν, με την οικονομική τακτοποίηση και κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων στη γραμματεία. Παρακαλούμε να είστε στο λιμάνι του Μεσολογγίου στις 15.30 Οι συμμετέχοντες αποδέχονται τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση τους εντός και εκτός του αγώνα και την προβολή του υλικού στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

10. Αντίτιμο Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες που διαθέτουν δικό τους σκάφος είναι 5 ευρώ ανά αθλητή Για όσους δεν έχουν δικό τους σκάφος θα υπάρχει δυνατότητα να ενοικιάσουν τουριστικό καγιάκ (μονό ή διπλό) με 10 ευρώ επιπλέον ανά αθλητή. Η οικονομική διεκπεραίωση κάθε αθλητή, θα ολοκληρωθεί τη μέρα του αγώνα και πριν τη τεχνική σύσκεψη στο λιμάνι Μεσολογγίου όπου θα παραδοθούν και τα απαραίτητα έγγραφα για να ολοκληρωθεί η εγγραφή. Η ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι καταληκτική για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών από πλευράς του διοργανωτή.

11. Επικοινωνία
Ν.Ο. Αιτωλικού
Τηλέφωνο: 6948 171810
Email: noaitoliko@gmail.com
fb page: https://www.facebook.com/NOAitoliko
fb event: https://fb.me/e/ULPe02CP