Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου έγινε… ΠΑΜΕ στις παράνομες αφισοκολλήσεις

Με αυτό τον παρωχημένο, αλλά και παράνομο τρόπο διαφημίζεται το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στους δρόμους της πόλης.

Και για υπάρχουν εδώ και πολλές ημέρες αναρτημένες οι αφίσες του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, ακόμη και στα καφάο του ΟΤΕ ή δίπλα από λαϊκοδημοτικά πανηγύρια, πάει να πει ότι δεν τίθεται θέμα ελέγχου σε αυτόν που ανατέθηκε η αφισοκόλληση. Πάει να πει δηλαδή ότι το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, αν και πολιτιστικός οργανισμός, έχει υιοθετήσει την παράνομη, αλλά κυρίως αντιαισθητική και αντιπεριβαλλοντική πρακτική των αφισοκολλήσεων.

Ενδεχομένως να πρόκειται για την απόρροια της πολιτικής φιλοσοφίας των σχεδόν μόνιμων συνεργατών του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, συνεργατών που έχουν αναλάβει ακόμη και άτυπους ρόλους, όπως το αναπληρώνουν τον καλλιτεχνικό διευθυντή. Το γιατί χρειάζεται αναπλήρωση ο καλλιτεχνικός διευθυντής είναι βέβαια μια άλλη συζήτηση. Αλλά εδώ μιλάμε για το ΔΗΠΕΘΕ όχι για το ΠΑΜΕ… ούτε για τη μαοική πολιτιστική επανάσταση, που πιθανότατα κάποιοι πίστευαν ότι θα φέρουν στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, επειδή κατάφεραν να μονοπωλήσουν σχεδόν όλες τις συνεργασίες και τις δουλειές του ΔΗΠΕΘΕ. Ίσως κάποιοι από τους πολλούς ρόλους να έχουν μπερδευτεί και να έχουν μπερδέψει και το ρόλο του ΔΗΠΕΘΕ.

Φυσικά δεν περιμένουμε από το Δήμο Αγρινίου να επιβάλλει πρόστιμο στο ΔΗΠΕΘΕ για την παράνομη αφισοκόλληση. Εξάλλου, η εποχή που οι άνθρωποι της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής έκαναν καμπάνιες κατά της παράνομης αφισοκόλλησης έχει πλέον αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Σήμερα, με τα χάλια που παρουσιάζει η καθαριότητα στο Αγρίνιο οι παράνομες αφισοκολλήσεις του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα…