«Τσιμπημένο» το 10ευρώ για ένα ραντεβού

Σε μια προσπάθεια να πείσει τους ιδιώτες γιατρούς να συμμετάσχουν στην καμπάνια εμβολιασμού και σε συνέχεια των κινήτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός την, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξειδίκευσε χθες τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως ο γιατρός θα λαμβάνει 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό που κάνει στο ιατρείο του και εάν συμμετέχει στην καμπάνια των κατ’ οίκων εμβολιασμών θα λαμβάνει 50 ευρώ.

«Φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού» σημείωσε ακόμη ο υπουργός Υγείας.

Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «συν Αθηνά και χείρα κίνει»…. Η χείρα βέβαια δεν έχει και μεγάλη απόσταση με το χρήμα…

Καλώς δίνονται κίνητρα στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, γιατί κακά τα ψέματα έχουν και αυτοί ήδη βοηθήσει από πολλές απόψεις στη διαχείριση της πανδημίας. Όμως τα κίνητρα που δίνονται είναι λιγάκι «τσιμπημένα»… 10 ευρώ για να κλειστεί ένα εμβολιαστικό ραντεβού, για να πληκτρολογήσει κάποιος τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου στη σχετική πλατφόρμα, το ονοματεπώνυμο, το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ δηλαδή, είναι πολλά.