Εμείς όμως θέλουμε δικό μας Πανεπιστήμιο, όχι Πανεπιστήμιο του κόσμου

Μια «ανάσα» από τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Πατρών σύμφωνα με το δείκτη «Webometrics Ranking Web of Universities». Το Πανεπιστήμιο Πατρών κατατάσσεται στην 540η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 πανεπιστημίων και έρχεται τέταρτο στην Ελλάδα, αφού μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ πρώτο είναι το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που βρίσκεται στην 224η θέση και ακολουθούν το ΑΠΘ στη θέση 249, το ΕΜΠ στη θέση 370.

Όλα αυτά βέβαια για το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, που κάτι παραπάνω ξέρει, μάλλον δεν έχουν και πολύ σημασία γι΄αυτό και ζητά τα Τμήματα του Αγρινίου να αυτονομηθούν και να δημιουργήσουν το αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, που κάτι παραπάνω ξέρουν, νομίζουν ότι σήμερα ιδρύεται ένα νέο Πανεπιστήμιο είναι πολύ εύκολο σε δύο – τρία χρόνια το πολύ να αποκτήσει και διεθνή αναγνώριση.

Αντί να παλέψουμε τα Τμήματά μας να αναβαθμίζονται μέσα στο πλαίσιο ενός οργανωμένου Πανεπιστημίου με ιστορία 60 ετών και με διεθνή αναγνώριση, εμείς εδώ ζητάμε να το… δικό μας Πανεπιστήμιο, για να εξασφαλίσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο φοιτητικά κεφάλια. Που στο κάτω – κάτω της γραφής ούτε αυτό εξασφαλίσαμε, γιατί στα Τμήματα του Αγρινίου είχαμε διαρροές άνω του 50%, δηλαδή δύο Τμήματα σε ποσότητα φοιτητών μόλις που κάνανε ένα… Αλλά όταν τα έλεγε αυτά ο Πρύτανης, μας έφταιγε η «κακιά η Πάτρα»…