Τα μπάνια του λαού κερδίζουν τους εμβολιασμούς

Η κυβέρνηση μπορεί να εκφράζει πολλές και διάφορες σκέψεις για να αποφύγει την περαιτέρω καθίζηση των εμβολιασμών μέσα στο Αύγουστο. Προς ώρας όμως, ελέω και καλοκαιριού, το τείχος ανοσίας σε ποσοστό άνω του 60% μοιάζει απίθανο να επιτευχθεί στο τέλος Αυγούστου.

Εδώ και καιρό οι Κυριακές έχουν επί της ουσίας καταργηθεί από το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Για παράδειγμα προχθές, Κυριακή, στην Αιτωλοακαρνανία έγιναν μόλις δύο εμβολιασμοί. Ενώ πλέον και πολλές εργάσιμες μέρες, επειδή τα εμβολιαστικά ραντεβού ιδίως τα απογευματινά έχουν μειωθεί παρά πολύ, συμβαίνει το εξής: «Σε παίρνουν τηλέφωνο από το εμβολιαστικό κέντρο και σου λένε έλα το πρωί καλύτερα». Αυτό τουλάχιστον καταγγέλθηκε από πολίτη, που επρόκειτο αν εμβολιαστεί αυτές τις μέρες σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας. Γιατί, άραγε συμβαίνει αυτό; Προφανώς για να καταργηθεί σταδιακά και η απογευματινή βάρδια στα εμβολιαστικά κέντρα, αφού είναι υπερβολικό να συντηρείται ολόκληρη βάρδια για να γίνουν 5-10 εμβολιασμοί το απόγευμα.

Αυτή είναι κατάσταση που επικρατεί στο… πεδίο. Εδώ που φτάσαμε λοιπόν ίσως ήταν προτιμότερο η κυβέρνηση να κάνει την… «αντεπίθεση» μετά τα μπάνια του λαού…