Tμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος : Tο δηλώνεις στο μηχανογραφικό και μετά από δύο μέρες καταργείται

Την περασμένη Τετάρτη 28 Ιουλίου έληξε η προθεσμία για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα Δημόσια ΙΕΚ.
Δύο μέρες μετά η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών δίνει τη σύμφωνη γνώμη της για το Προεδρικό Διάταγμα που θα αναδιατάξει το χάρτη του Πανεπιστημίου.

Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, ενώ περιελήφθη κανονικά στα μηχανογραφικά –προβλέπεται μάλιστα να έχει 174 εισακτέους το μέγιστο- στο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπεται από το 2022 να συγχωνευθεί με το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας της Γεωπονικής και να καταργηθεί.

Δεν θα μπούμε καθόλου στην επί της ουσίας συζήτηση για το αν γίνεται καλώς ή κακώς αυτή η συγχώνευση – κατάργηση. Θα σταθούμε μόνο στο timing. Είναι unfair! Είναι πάρα πολύ άδικο αυτό για το υποψηφίους. Αυτού του τύπου οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται μεσούσης της ακαδημαϊκής περιόδου και ένα Τμήμα ή θα πρέπει να είναι κανονικά στα μηχανογραφικά με προοπτική μέλλοντος ή καθόλου. Πως θα νιώσει άραγε ένας επιτυχών στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Αγρινίου π.χ. από τη Θεσσαλονίκη, τη Σπάρτη ή τα Χανιά, που θα έρθει το Σεπτέμβριο στο Αγρίνιο και θα του πουν «καλώς ήρθατε, μας καταργούν…»;