Επανέρχονται οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία – Π. Παπαδόπουλος : Τα “κοράκια” προετοιμάζονται

Την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου να εκκινήσεις τις διαδικασίες διαγωνισμών για τις υπηρεσίες της καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης σχολιάζει ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα κάνει την εκτίμηση ότι με το καθεστώς των συμβάσεων έργου ανά εργαζόμενο επικράτησε δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, ενώ η επιστροφή στους εργολάβους σύμφωνα με τον Π. Παπαδόπουλο σημαίνει επισφάλεια, αναξιοκρατία και εξευτελιστικές αμοιβές.

Αναλυτικά ο Π. Παπαδόπουλος σε σχόλιό του στα social media αναφέρει:
Με βούλα και υπογραφή οι εργολάβοι σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση επιστρέφουν στα νοσοκομεία! Η σχετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης για ατομικές συμβάσεις δεν παρατείνεται! Έτσι τα “κοράκια” προετοιμάζονται. Τους είχα εκδιώξει το 2018 και από τα δύο νοσοκομεία (Αγρινίου-Μεσολογγίου) και οι εργαζόμενοι είδαν να επικρατεί δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Τώρα έχουμε την ολική επαναφορά, γιατί αυτή είναι η πολιτική του υπουργείου υγείας!
Αυτό απλά σημαίνει:
• Επισφάλεια και αναξιοκρατία
• Κατάργηση διαδικασιών ΑΣΕΠ
• Μείωση προσωπικού νοσοκομείων
• Αμοιβές εξευτελιστικές
• Τρομοκρατία και κομματισμός
Το ΔΣ του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας έλαβε ήδη απόφαση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαγωνισμού ώστε να δοθεί η καθαριότητα, η φύλαξη και η σίτιση σε εργολάβους, παρότι τα νοσοκομεία μπορούν να κάνουν ατομικές συμβάσεις με λιγότερα χρήματα!
Και εις ανώτερα άριστοι… των αρίστων!