Πόσο «αντέχει» η τσέπη των ανεμβολίαστων;

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν η πίεση της κυβέρνησης στους ανεμβολίαστους θα φέρει αποτελέσματα και περισσότερα εμβολιαστικά ραντεβού τις επόμενες εβδομάδες. Ο Υπ. Υγείας Β. Κικίλιας ανακοινώνοντας χθες τα νέα υγειονομικά μέτρα εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπήρξαν αύξηση των εμβολιασμών το επόμενο διάστημα. Πάντως είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αυτή τη φορά «χτυπά» την… τσέπη των ανεμβολίαστων καθώς ως γνωστόν όλοι μας λίγο – πολύ σε πάρα πολλά θέματα παίρνουμε αποφάσεις αναλόγως με το πόσο «αντέχει» ή πόσο «πονά» η τσέπη μας.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ στον ιδιωτικό τομέα κάθε εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ που θα καλύπτεται από τους ίδιους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ένα κόστος 40 ευρώ το μήνα.

Ωστόσο υπάρχουν και κατηγορίες που θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα, δηλαδή κόστος 80 ευρώ το μήνα. Το μέτρο των διπλών τεστ αφορά: εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς, φοιτητές, εργαζόμενους σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές.