Στα Κλεισορρεύματα ο Μαυρομμάτης μετά το αίτημα των κατοίκων

Περισσότεροι από 100 κάτοικοι της Κοινότητας των Κλεισορρευμάτων με αίτημά τους προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου -που κοινοποιείται και στο Συνήγορο του Πολίτη- ζητούν παρέμβαση για τον καθαρισμό του χειμάρρου, που διέρχεται από την τοπική κοινότητα. Ουσιαστικά ζητούν την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον τρόπο που διατυπώνουν το αίτημά τους αφήνουν αιχμές για την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, καθώς καταγγέλλουν ότι «μετά την πλημμύρα του 2017 με ευθύνη της Περιφέρειας έγινε τοποθέτηση ογκόλιθων στα πρανή της κοίτης σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να τους παρασύρει το νερό κατά μήκος της κοίτης δημιουργώντας πρόσθετους κινδύνους μιας νέας πλημμύρας».

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι μετά το αίτημα των κατοίκων σε πρώτη φάση τουλάχιστον άμεση ήταν η ανταπόκριση του αντιπεριφερειάρχη υποδομών Θανάση Μαυρομμάτη, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή, καθώς ήδη εκτελούνται εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στα Φραγκουλεϊκα, ενώ πραγματοποίησε αυτοψία στα Κλεισορρεύματα καθώς και στο Ζευγαράκι για να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες.